Antena 3 CNN Externe Ministrul poliției din Madagascar a înotat timp de 12 ore după ce elicopterul în care era s-a prăbușit în mare

Ministrul poliției din Madagascar a înotat timp de 12 ore după ce elicopterul în care era s-a prăbușit în mare

Ministrul poliției din Madagascar a declarat că a înotat timp de 12 ore pentru a ajunge la mal după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit în mare în timpul unei misiuni de salvare, care cerceta coasta de nord-est a țării după ce o navă de marfă care transporta ilegal 138 de pasageri s-a scufundat, ucigând cel puțin 64 de persoane.

Ministrul poliției din Madagascar a înotat timp de 12 ore după ce elicopterul în care era s-a prăbușit în mare
Sursa foto: Twitter/Talk2_Frankjay
de Alexandra Ionescu    |    22 Dec 2021   •   12:09

Ministrul poliției, Serge Gelle, făcuse parte dintr-o echipă care cerceta coasta de nord-est a țării după ce o navă de marfă care transporta ilegal 138 de pasageri s-a scufundat.

"Nu mi-a venit timpul să mor", a declarat, epuizat, ministrul poliției, Serge Gelle, în timp ce își revenea întins pe un șezlong

Alți doi oficiali din domeniul securității care erau cu el în elicopter au supraviețuit, de asemenea, accidentului.

Șeful poliției, Zafisambatra Ravoavy, a declarat anterior pentru AFP că Gelle a folosit unul dintre scaunele elicopterului ca dispozitiv de plutire.

„Întotdeauna a avut o rezistență deosebită și a păstrat acest ritm ca ministru, la fel ca un tânăr de treizeci de ani”, a spus el. — Are nervi de oţel.

Gella a devenit ministru ca parte a unei remanieri a cabinetului în august, după ce a servit în poliție timp de trei decenii.

Cel puțin 68 de persoane au murit, alte 24 sunt date dispărute și 50 de supraviețuitori au fost găsiți, au spus oficialii, potrivit Sky News.

Nava, Francia, părăsise orașul Antanambe la primele ore ale lunii înainte de a se îndrepta spre sud.

A fost înregistrată ca navă de marfă, așa că nu a fost autorizată să transporte pasageri, iar Antanambe nu este un port oficial, a declarat Jean Edmond Randrianantenaina, directorul general al Agenției Portului Maritim și Fluvial.

Se crede că o gaură în carena navei a făcut-o să se scufunde.

"Din informațiile pe care le-am putut aduna, apa a intrat în sala mașinilor. Apa a început să crească și a înghițit toate motoarele", a spus domnul Randrianantenaina.

"Atunci nava a început să se scufunde. Nu știm exact la ce oră a început să crească apa, dar intervențiile noastre au început în jurul orei 9 dimineața", a adăugat el.

Trei ambarcațiuni din marina națională și agenția maritimă continuă căutarea celor încă dispăruți.

 

×
Subiecte în articol: Madagascar ministru elicopter prabusire mare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close