Antena 3 CNN Externe Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse

Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse

Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Aug 2013   •   22:38

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a declarat că probele unui atac chimic din partea regimului de la Damasc în Siria "ar putea să fi fost distruse".

"Problema este că cea mai mare parte a probelor ar putea să fi fost distruse de un bombardament de artilerie", a declarat Hague duminică, la câteva ore după ce regimul de la Damasc a dat undă verde unei misiuni ONU să inspecteze în zona de lângă capitala siriană care a fost miercuri teatrul unui presupus atac chimic.

"Alte probe ar putea să fi fost afectate în ultimele zile, iar altele ar putea să fi fost transformate cu scopul de a înşela", a spus el, informează AFP, potrivit Mediafax.

La fel ca Washingtonul, ministrul britanic a deplâns faptul că regimul sirian a întâziat să autorizeze experţii ONU să meargă la faţa locului, permiţând ca probele să dispară.

"Este necesar să fim realişti în privinţa a ceea ce echipa (de experţi) ONU poate obţine" acum, a comentat Hague.

El a repetat că este convins de vinovăţia regimului de la Damasc. "Există prea multe probe şi ele arată toate în aceeaşi direcţie", a subliniat ministrul britanic.

Potrivit ONU, peste 10.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.





×
Subiecte în articol: william hague Siria
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close