Antena 3 CNN Externe Ministrul Economiei: "Am primit ameninţări cu moartea din partea opozanţilor"

Ministrul Economiei: "Am primit ameninţări cu moartea din partea opozanţilor"

Ministrul Economiei: "Am primit ameninţări cu moartea din partea opozanţilor"
de O.P.    |    03 Feb 2015   •   08:00

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, de dezvăluit, luni, în faţa deputaţilor din Adunarea Naţională că a fost ţinta unor "ameninţări cu moartea" din partea opozanţilor faţă de un proiect de lege iniţiat de el, care prevedea încadrarea tarifelor pentru cei care profesează în justiţie.

Ministrul a prevăzut în proiectul său încadrarea tarifelor pentru notari, ofiţeri ministeriali şi mandatari judiciari, integrând o parte de tarif variabil. Textul avea în vedere, potrivit lui, să le "permită tinerilor din această profesie să se instaleze" şi să creeze "concurenţă", relatează France Soir, în ediţia electronică.

"Dar nu am văzut efectul pervers pe care această măsură îl putea avea", "raportorii au făcut presiune pentru a merge mai departe în comisia specială pentru ameliorarea sistemului, eu am rezistat, iar rezistenţa mea a condus la un sistem complicat", a recunoscut în faţa deputaţilor Emmanuel Macron. Astfel că dispozitivul trebuie revizuit, ceea ce răspunde uneia dintre revendicările notarilor, mobilizaţi împotriva proiectului de lege care poartă numele ministrului.

Ministrul a declarat însă că a primit "ameninţări cu moartea din partea unor ofiţeri publici ministeriali (notari, ofiţeri ministeriali ...)" care se opun legii propuse de el.

"Nu fac, sincer, referire la ameninţările cu moartea pe care le-am primit, am depus plângere, din partea unora dintre ofiţerii publici ministeriali pentru că veţi fi de acord cu mine că este surprinzător", a declarat el.


×
Subiecte în articol: amenintari Emmanuel Macron
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close