Antena 3 Externe Modă printre miliardarii ruşi. Îşi construiesc statui şi le amplasează ilegal în centrul Moscovei

Modă printre miliardarii ruşi. Îşi construiesc statui şi le amplasează ilegal în centrul Moscovei

25 Noi 2011   •   14:29
Modă printre miliardarii ruşi. Îşi construiesc statui şi le amplasează ilegal în centrul Moscovei
Sursa foto: Foto: www.rt.com

O nouă modă se răspândeşte între bogătaşii ruşi: statuile. Mai precis, propriile lor statui. Ei sunt în stare să dea milioane de ruble pentru a-şi vedea chipul sculptat, alături de statuile unor oameni importanţi, fie ei buni sau răi. Totul se face fără nicio aprobare din partea autorităţilor, care s-au trezit că la Moscova au răsărit zeci de statui ilegale.

Un parc din centrul Moscovei adăposteşte sute de statui ale personajelor istorice din fosta Uniune Sovietică. Administraţia a făcut, de curând, inventarul statuilor şi a avut o mare surpriză: alături de chipurile lui Stalin sau Maxim Gorki au apărut zeci de busturi ale unor ruşi din zilele noastre, care nu se remarcă decât prin bogăţie. Faptul încalcă o regulă de bază a oraşului.

Se pare că bogătaşii au plătit până la două milioane de ruble, sau aproape 50.000 de euro, pentru a-şi vedea chipul sculptat - nu în bronz, ci într-un plastic ieftin. Autorul monumentelor clandestine este un artist obscur, care s-a autointitulat preşedinte al Academiei Internaţionale de Cultură şi Artă. Cu tot titlul pompos, operele sale sunt de cel mai prost gust.

Invazia statuilor ilegale nu se opreşte aici. Pe la marginea Moscovei, s-au descoperit întregi ansambluri de statui sau plăci omagiale dedicate, contra cost, unor industriaşi sau înalţi funcţionari, cu toţii vii şi sănătoşi.

Primăria nu apreciază deloc noua modă, pe care o consideră un atac asupra patrimoniului cultural, aşa că toate monumentele ridicate fără aprobare vor fi demolate.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: Moscova Rusia statuie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close