Antena 3 CNN Externe Monaco va construi pe mare pentru a crea mai mult spaţiu

Monaco va construi pe mare pentru a crea mai mult spaţiu

Monaco va construi pe mare pentru a crea mai mult spaţiu
Sursa foto: monaco
29 Dec 2009   •   21:42

Prinţul Albert de Monaco II intenţionează să ?ocupe? pământ din mare pentru permite extinderea zonelor de locuit şi a populaţiei. El a lansat un plan de a se construi pe Mediterana pe o zonă de circa 5 hectare.

Iniţiativa de peste 10 miliarde de euro a fost lansată anul trecut, dar suspendată din cauza crizei financiare şi din pricina preocupărilor că ar putea dăuna mediului. Acum însă prinţul a decis că este timpul să se încerce din nou la o scară mai mică pentru dezvoltarea unei zone ce va cuprinde locuinţe de lux, clădiri de birouri sau sedii ale unor instituţii.
Monaco este cea mai dens populată ţară, cu o populaţie ce trece puţin peste 32.000. Doar o cincime sunt însă nativi din acest stat şi doar câţiva nou veniţi atent selecţionaţi sunt acceptaţi în fiecare an.
Extinderea uscatului se va face de o manieră ecologică, arăta Prinţul Albert, preocupat de latura protecţiei mediului. El arăta că extinderea se va face pe piloane, precum puţurile de forare petrolieră de pe mare, pentru a nu afecta viaţa marină.
Monarhul este cunoscut pentru preocupările sale ecologiste: el conduce o maşină electrică şi a mers la Polul Nord pentru a măsura efectele încălzirii globale.
Gilles Tonelli, consilier guvernamental pe probleme de planificare urbană, arăta că statul este în lipsă de spaţiul. El a calculat că sunt necesari 300.000 mp de clădiri per deceniu. ?Am făcut calcule foarte precise asupra pământului care a rămas şi a spaţiului care poate fi disponibilizat prin restrucuturare urbană şi suntem în regulă până în 2020. Dar după vom avea un mare deficit."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: constructii
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close