Antena 3 CNN Externe Moscova și Kievul au efectuat deja două schimburi de prizonieri

Moscova și Kievul au efectuat deja două schimburi de prizonieri

Rusia și Ucraina au efectuat deja două schimburi de prizonieri, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe , Maria Zakharova.

Moscova și Kievul au efectuat deja două schimburi de prizonieri
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    23 Mar 2022   •   17:37

"Ministerul rus al Apărării organizează zilnic coridoare umanitare și evacuarea civililor din așezări (Ucraina). În plus, au avut loc două schimburi de prizonieri între Rusia și Ucraina", a spus Zakharova într-un comentariu publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe. .

Ea a menționat că Uniunea Europeană acuză Rusia că ar fi folosit refugiații din Ucraina ca un alt instrument de presiune, trimițându-i în UE.

"De fapt, autoritățile de la Kiev sunt cele care interzic evacuarea în țara noastră și alungă cu forța refugiații spre vest. Mulți dintre ei încă încearcă să meargă în Rusia, la rudele lor, dar aici țările UE, în primul rând Polonia, nu le permit să facă acest lucru.

Oamenii devin ostatici mai întâi la Kiev și apoi la Bruxelles", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

Zakharova a subliniat că UE „nu influențează în niciun fel Kievul pentru ca naționaliștii ucraineni să nu se ascunda în spatele civililor ca „un scut uman” și să nu le blocheze ieșirea în Rusia”.

Pe 21 martie a avut loc primul schimb între Rusia și Ucraina - 9 prizonieri ruși pentru primarul orașului Melitopolului, Ivan Fedorov. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close