Antena 3 Externe Cea mai mare navă de război a Iranului s-a scufundat în Golful Oman, după un incendiu

Cea mai mare navă de război a Iranului s-a scufundat în Golful Oman, după un incendiu

de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2021   •   16:12
Cea mai mare navă de război a Iranului s-a scufundat în Golful Oman, după un incendiu
Sursa foto: Twitter / Fars

Un incendiu declanșat la bord a dus, miercuri, la scufundarea celei mai mari nave de realimentare a marinei iraniene, în Golful Oman. După mai multe ore de luptă cu flăcările, întregul echipaj a fost evacuat, însă nava n-a putut fi salvată.

Din primele cercetări, se pare că incendiul s-a declanşat de la unul dintre sistemele navei, însă precizări suplimentare nu au fost făcute. Echipele de intervenţie s-au luptat timp de 20 de ore cu flăcărilor.

„Dată fiind propagarea incendiului, misiunea de salvare a Kharg a eşuat, iar nava s-a scufundat în apropiere de Jask.

”Toate eforturile în vederea salvării navei au eşuat, iar aceasta s-a sufundat”, au anunțat oficialii marinei iraniene.

Aceștia au precizat că vasul se afla în serviciu de mai multe decenii și tocmai efectuase în ultimele zile o „misiune de antrenament” în apele internaţionale.

Kharg era cea mai mare navă de realimentare a marinei iraniene. De asemenea, avea în dotare dispozitive capabile să ridice încărcături grele şi putea servi drept punte de lansare pentru elicoptere.

A fost construită şi lansată la apă în Marea Britanie, în 1977, iar sub steagul Iranului intrase în 1984.

Marina iraniană a comunicat că nava Kharg se afla într-o misiune de instruire.

Kharg este una dintre puţinele nave din marina iraniană capabile să asigure reaprovizionare pe mare pentru celelalte nave.

Incidentele se multiplică în regiune după ce preşedintele american Joe Biden îndreaptă Statele Unite către o revenire în Acordul nuclear de la Viena din 2015, din care Donald Trump a scos ţara în mai 2018.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close