Antena 3 CNN Externe Negociatorul-şef rus Vladimir Medinski: Moscova şi Kievul sunt "undeva la jumătate de drum" în chestiunea demilitarizării Ucrainei

Negociatorul-şef rus Vladimir Medinski: Moscova şi Kievul sunt "undeva la jumătate de drum" în chestiunea demilitarizării Ucrainei

Moscova şi Kievul se află "la jumătate de drum" în ceea ce priveşte "demilitarizarea", a declarat vineri negociatorul-şef al delegaţiei ruse, Vladimir Medinski.

Negociatorul-şef rus Vladimir Medinski: Moscova şi Kievul sunt "undeva la jumătate de drum" în chestiunea demilitarizării Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    18 Mar 2022   •   20:58

"Problema statutului de neutralitate şi a neaderării Ucrainei la NATO reprezintă unul din punctele-cheie ale negocierilor şi asupra căruia părţile s-au apropiat la maximum posibil", a declarat Medinski agenţiilor de presă ruse, potrivit TASS.

Potrivit lui, există unele "nuanţe" legate de garanţiile de securitate pe care le cere Ucraina. "Nuanţele sunt legate de ce fel de garanţii de securitate primeşte Ucraina în plus faţă de cele existente în cazul refuzului de a adera la blocul NATO", a spus Medinski.

În ceea ce priveşte alte aspecte ale negocierilor dintre Rusia şi Ucraina, între care convenirea încetării focului sau în privinţa a ceea ce Moscova numeşte "denazificare" şi "demilitarizare", mai este nevoie de muncă, a afirmat Medinski.

Moscova şi Kievul sunt "undeva la jumătate de drum" în chestiunea demilitarizării Ucrainei, a spus el.

"Adevărul este că nu sunt autorizat să dezvălui niciun detaliu al negocierilor şi nu o voi face, nu voi dezvălui nici cifre concrete, nici argumente ale părţilor la negocieri, dar în această privinţă suntem la jumătate de drum", a mai spus negociatorul rus.

Cele două părţi s-au întâlnit de trei ori pe teritoriul belarus, lângă graniţa cu Ucraina, pe 28 februarie, 3 şi 7 martie. Apoi, la 10 martie, în staţiunea turcă Antalya, s-au întâlnit Dmitro Kuleba şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, fără niciun rezultat concret.

De atunci, cele două delegaţii negociază în format de videoconferinţă.

×
Subiecte în articol: Vladimir Medinski Război Ucraina
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close