Antena 3 CNN Externe Noi atacuri armate au făcut victime în Statele Unite

Noi atacuri armate au făcut victime în Statele Unite

Noi atacuri armate au făcut victime în Statele Unite
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   10:48

La câteva zile după atacul din parlamentul Canadei, opinia publică din Statele Unite este şocată de noi acte de violenţă sângeroasă, fără caracter terorist.

Într-un liceu de lângă Seattle, o elevă a fost împuşcată mortal de un coleg care, apoi, s-a sinucis, în timp ce în California un individ a fost arestat după ce a deschis focul asupra unor poliţişti, dintre care doi au murit.

Tragedia a avut loc într-un liceu din oraşul american Marysville. Elevii erau adunaţi în sala de mese, în momentul în care unul dintre ei a scos un pistol, s-a îndreptat spre o masă şi, fără un cuvânt, a început să tragă.

Adolescenţii loviţi de gloanţe s-au prăbuşit în timp ce colegii lor, cuprinşi de panică, se grăbeau să scape din sala de mese.

Poliţiştii au fost asaltaţi de apeluri telefonice disperate dar, când au sosit, nu au mai avut prea multe de făcut.

Criminalul, elev în primul an de liceu, era descris ca un „băiat bun şi prietenos”. Colegii nu-şi pot explica acţiunea sa, deşi au, totuşi, unele bănuieli.

„Am auzit că prietena sa îl părăsise. Iar mesajele care au circulat pe reţelele sociale în ultimele zile, acele conversaţii între ei, erau, sincer, destul de brutale”, a povestit un elev.

Aproape în acelaşi timp, în California, un alt atac armat s-a soldat cu moartea a doi poliţişti şi rănirea altor două persoane.

Unul din răniţi, şi el poliţist, a decedat la spital. În final, ucigaşul a fost arestat, după o amplă operaţiune de căutare. Motivul atacului rămâne, deocamdată, necunoscut.

×
Subiecte în articol: SUA Seattle california
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close