Antena 3 CNN Externe Norvegia ridică toate restricțiile anti-COVID-19

Norvegia ridică toate restricțiile anti-COVID-19

Norvegia va redeschide total societatea începând de sâmbătă, a anunțat vineri guvernul, care pune capăt astfel restricțiilor anti-Covid ce au limitat interacțiunile sociale și au afectat numeroase afaceri.

Norvegia ridică toate restricțiile anti-COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    24 Sep 2021   •   16:28

De la ora 16:00, pe 25 septembrie, țara va rămâne într-o „stare de alertă crescută”, dar toate măsurile naționale impuse din cauza pandemiei de coronavirus se vor încheia.

”Au trecut 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia pe timp de pace. Acum a venit timpul să ne întoarcem la viața normală de zi cu zi. Pe scurt, acum putem trăi normal”, le-a transmis vineri cetățenilor premierul Erna Solberg.

Municipalitățile locale pot decide în continuare să păstreze și / sau să introducă măsuri acolo unde este necesar, cum ar fi purtarea măștilor în transportul public sau alte recomandări privind distanțarea socială.

Totuşi, că cei care contractează COVID-19 trebuie să se izoleze pentru a evita răspândirea virusului. Restricţiile de călătorie vor fi, de asemenea, relaxate.

Aproximativ 76% dintre norvegieni au primit cel puțin o doză de vaccin contra Covid-19, 67% din populație fiind vaccinată complet.

×
Subiecte în articol: restricţii COVID-19
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close