Antena 3 Externe O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc

O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc

de G.S.    |    12 Mai 2012   •   17:08
O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Gruparea extremistă Frontul al-Nosra, necunoscută până la izbucnirea revoltei în Siria în urmă cu 14 luni, a difuzat sâmbătă o înregistrare video în care revendică dublul atentat de joi, care s-a soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc, relatează AFP.

Această grupare obscură susţine că a condus o "operaţiune militară la Damasc împotriva reperelor regimului, care a vizat aripa Palestina a serviciilor de securitate" şi o altă ramură a serviciilor de securitate.
   
Aceste clădiri au fost devastate joi de atentatele cele mai violente comise de la începutul revoltei în Siria, în martie 2011.
   
Înregistrarea video postată pe site-ul "Syria Politic" este datată 10 mai, ziua  în care dublul atentat a avut loc la Damasc. Gruparea afirmă că a comis aceste atacuri "ca răspuns la bombardarea de către regim a unor cartiere rezidenţiale din provinciile Damas, Idleb, Hama, Deraa şi altele".
   
Gruparea a mai revendicat în trecut atacuri soldate cu zeci de morţi, în special la Damasc şi Alep, dar afirmaţiile sale sunt greu de verificat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close