Antena 3 CNN Externe O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc

O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc

O grupare extremistă din Siria revendică dublul atentat soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Mai 2012   •   17:08

Gruparea extremistă Frontul al-Nosra, necunoscută până la izbucnirea revoltei în Siria în urmă cu 14 luni, a difuzat sâmbătă o înregistrare video în care revendică dublul atentat de joi, care s-a soldat cu moartea a 55 de persoane la Damasc, relatează AFP.

Această grupare obscură susţine că a condus o "operaţiune militară la Damasc împotriva reperelor regimului, care a vizat aripa Palestina a serviciilor de securitate" şi o altă ramură a serviciilor de securitate.
   
Aceste clădiri au fost devastate joi de atentatele cele mai violente comise de la începutul revoltei în Siria, în martie 2011.
   
Înregistrarea video postată pe site-ul "Syria Politic" este datată 10 mai, ziua  în care dublul atentat a avut loc la Damasc. Gruparea afirmă că a comis aceste atacuri "ca răspuns la bombardarea de către regim a unor cartiere rezidenţiale din provinciile Damas, Idleb, Hama, Deraa şi altele".
   
Gruparea a mai revendicat în trecut atacuri soldate cu zeci de morţi, în special la Damasc şi Alep, dar afirmaţiile sale sunt greu de verificat.

×
Subiecte în articol: Siria Damasc grupare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close