x close

O nouă alianţă? "Un acord nuclear cu marile puteri este foarte probabil''

de A.M    |    15 Mai 2015   •   21:04
O nouă alianţă? "Un acord nuclear cu marile puteri este foarte probabil'' 772

Iranul este optimist că poate încheia un acord nuclear definitiv cu marile puteri, a declarat ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-un interviu publicat vineri de revista germană Der Spiegel, relatează AGERPRES.

''Un acord este foarte probabil — cu condiția ca partenerii noștri de negocieri să dorească acest lucru'', a mai spus Mohammad Javad Zarif.

Iranul, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China au ajuns la un acord-cadru la 2 aprilie în Lausanne, Elveția. Ele au termen limită până la 30 iunie pentru a ajunge la un acord definitiv.

Totodată, Zarif a criticat Arabia Saudită, care și-a exprimat îngrijorarea că un acord nuclear ar putea încuraja Iranul și i-ar putea pune în pericol securitatea.

''Unii oameni din regiune au intrat în mod evident în panică'', a declarat el, adăugând că nu există niciun motiv pentru acest lucru. ''Noi nu dorim să dominăm regiunea. Suntem multumiți de mărimea teritoriului nostru și de poziția noastră geografică'', a mai spus șeful diplomației iraniene pentru revista germană.
Citeşte mai multe despre:

iran SUA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati