Antena 3 CNN Externe Oficiali ruşi: Centrul pentru urgenţe din Serbia nu va fi folosit pentru a spiona România

Oficiali ruşi: Centrul pentru urgenţe din Serbia nu va fi folosit pentru a spiona România

Oficiali ruşi: Centrul pentru urgenţe din Serbia nu va fi folosit pentru a spiona România
Sursa foto: Foto: barco.com
de N.B.    |    18 Oct 2011   •   14:38

Centrul pentru situaţii de urgenţă construit de Rusia în Serbia nu va fi folosit pentru a spiona România, unde va fi instalat scutul anti-rachetă american, susţin oficialii ruşi, citaţi de Washington Post.

Începând cu doi ani în urmă, când Dmitri Medvedev a anunţat că Serbia şi Rusia vor colabora pentru construirea unui "centru pentru situaţii urgente", pe aeroportul oraşului sârb Nis, au existat rapoarte care sugerau că acesta ar putea servi alte scopuri.

Prezent la inaugurarea de luni a centrului, ministru pentru Situaţii de Urgenţă rus a declarat că speculaţiile conform cărora Rusia construieşte un obiectiv militar în Serbia sunt doar "fabricaţii".

Serghei Shoigu a explicat că centrul va fi baza de operaţiuni pentru experţi în situaţii de urgenţă, de unde vor fi coordonate intervenţiile în cazul incendiilor de vegetaţie, inundaţiilor, cutremurelor şi altor dezastre naturale în Balcani.

Ministrul de Interne sârb a declarat că proiectul este unul umanitar şi nu are niciun fel de implicaţii secrete. Serbia a încercat să păstreze o poziţie militară neutră, refuzând să adere la NATO sau să colaboreze cu Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia Serbia România spionaj
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close