Antena 3 CNN Externe Opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, condamnat la cinci ani de închisoare

Opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, condamnat la cinci ani de închisoare

Opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Foto: img.diacaf.com
18 Iul 2013   •   11:50
UPDATE 11.50 - Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare şi a fost arestat în sala unui tribunal din Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri, informează AFP.

Judecătorul Serghei Blinov l-a condamnat pe Navalnîi la "cinci ani de închisoare", ţinând cont de "gravitatea infracţiunii" penale şi "pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru societate". Opozantul a fost încătuşat şi arestat în sala de judecată.

Ştire iniţială 09.35
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat, joi, într-un caz de deturnare de fonduri, potrivit hotărârii judecătoreşti a unui tribunal de la Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, informează AFP.
   
"Tribunalul a stabilit că Navalnîi a organizat acest act criminal şi a condus punerea în aplicare a acestei deturnări la scară mare", a declarat judecătorul Serghei Blinov.
   
Judecat de la 17 aprilie, Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că a organizat în 2009 deturnarea a 16 milioane de ruble (aproximativ 400.000 de euro) în detrimentul exploatării forestiere Kirovles, în contextul în care era consultant al guvernatorului liberal al regiunii, faptă pentru care riscă şase ani de închisoare.
   
"El a organizat. Deci nu va avea loc o scenă frumoasă de achitare", a reacţionat opozantul, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.
   
Judecătorul "Blinov nu face altceva decât să citească actul de acuzare. Ce a făcut, oare, timp de două săptămâni?", de la prezentarea rechzitoriului, se întreabă el.
   
Parchetul a cerut ca Navalnîi să fie condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare, la plata unei amenzi în valoare de un milion de ruble (aproximativ 23.000 de euro) şi să fie arestat după judecare, în sala tribunalului de la Kirov.
   


×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close