Antena 3 Externe Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România

Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România

de M.Z.    |    09 Apr 2012   •   22:02
Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România
Sursa foto: Foto: infoo.ro

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, a cerut Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului lor la Bucureşti, informează Mediafax.

Solicitarea vine după ce cercurile diplomatice cred că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind Schengen.

Noul ambasador olandez numit în România, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de câteva luni să prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, iar, conform postului Radio Netherlands, şeful statului român nu a găsit timp să îl primească pe diplomatul olandez.

Partidul Laburist i-a cerut explicaţii în legătură cu această situaţie adjunctului ministrului olandez de Externe, Ben Knapen. De asemenea, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze din Bucureşti a discutat despre această problemă cu politicienii olandezi.

Diplomaţii speculează că atitudinea Bucureştiului este legată de refuzul Olandei de a accepta aderarea României la Schengen.

Guvernul de la Haga argumentează că România şi Bulgaria încă nu sunt pregătite să adere la Schengen pentru că nu ar combate eficient corupţia şi infracţionalitatea organizată.

Preşedintele Traian Băsescu amână primirea scrisorilor de acreditare a ambasadorului Olandei în România, fără a exista o explicaţie din partea Palatului Cotroceni, scrie Jurnalul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close