Antena 3 CNN Externe Panasonic, a doua companie japoneză care îşi închide fabricile din China

Panasonic, a doua companie japoneză care îşi închide fabricile din China

Panasonic, a doua companie japoneză care îşi închide fabricile din China
Sursa foto: Foto: fareastgizmos.com
de N.B.    |    17 Sep 2012   •   15:19

Panasonic este a doua companie japoneză care anunţă că închide mai multe fabrici în China, după ce protestele anti-nipone, provocate de disputa pentru insulele Diaoyu/Senkaku, au devenit violente şi mai multe clădiri ale companiei au fost vandalizate, informează CNN.

Asemenea companiei Canon, care a suspendat activitatea la trei fabrici din China, Panasonic a anunţat că va opri operaţiunile la trei dintre fabricile sale, două ditnre ele fiind avariate în urma protestelor violente.

După închiderea fabricilor avariate, din Qingdao şi Suzhou, Panasonic a anunţat că va opri şi fabrica din Zhuhai, unde mai mulţi angajaţi au organizat o grevă, nemulţumiţi de situaţia insulelor.

Mai multe oraşe din China au fost scena unor proteste violente, săptămâna trecută, ca urmare a unui anunţ din partea autorităţilor japoneze, care au declarat că au fost achiziţionate o parte din insulele disputate de la o familie din Japonia. Protestatarii au ieşit în stradă şi au manifestat împotriva deciziei şi declaraţiei japonezilor, ambasada niponă din Beijing fiind ţinta unor atacuri cu sticle şi ouă.

Diplomaţii din Statele Unite, aliatul strategic al Japoniei, au îndemnat cele două ţări să găsească o modalitate paşnică să îşi rezolve disputa, care provoacă nelinişte în zonă şi începe să afecteze relaţiile economice între a doua şi a treia economie din lume.

Citeşte şi reacţia Canon după protestele din China.

Asia stă pe un BUTOI DE PULBERE. Conflictele teritoriale dintre China, Japonia şi Taiwan ar putea declanşa un RĂZBOI

×
Subiecte în articol: China japonia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close