Antena 3 CNN Externe Papa Francisc refuză marele apartament pontifical. Rămâne la reşedinţa Sfânta Marta, până la "noi ordine"

Papa Francisc refuză marele apartament pontifical. Rămâne la reşedinţa Sfânta Marta, până la "noi ordine"

Papa Francisc refuză marele apartament pontifical. Rămâne la reşedinţa Sfânta Marta, până la "noi ordine"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Mar 2013   •   17:13

Papa Francisc a decis să rămână "până la noi ordine" la reşedinţa Sfânta Marta de la Vatican, unde a sosit pentru conclav, apreciid că este "în mijlocul altor membri ai clerului", preferând această opţiune în faţa instalării în marele apartament pontifical, informează AFP.
   
Apartamentul pontifical "este pregătit" în urma micilor amenajări de după plecarea lui Benedict XVI, însă noul papă "vrea să rămână până la noi ordine", la Sfânta Marta, a adăugat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi.

Papa Francisc instituie austeritatea: A cerut un SCAUN obişnuit în locul TRONULUI PAPAL

Reşedinţa Sfânta Marta numără aproximativ 120 de camere şi a fost destinată găzduirii cardinalilor în timpul conclavului.
   
La Sfânta Mara, Francisc "s-a mutat" din simpla cameră care i-a fost rezervată pentru postul de cardinal, într-un apartament de trei camere, destinat noului Papă ales, unde poate primi vizitatori în calitate de Suveran Pontif, a precizat părintele Lombardi.
   
Noul papă argentinian a făcut tot mai multe gesturi de modestie, contrare obiceiurilor ostentative de la Vatican, ceea ce a provocat deopotrivă admiraţie şi uimire printre prelaţii de la Vatican.
   

×
Subiecte în articol: Vatican
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close