Antena 3 CNN Externe Parlamentul Franței a tranșat soarta permisului sanitar. Lovitură dură pentru guvernul președintelui Emmanuel Macron

Parlamentul Franței a tranșat soarta permisului sanitar. Lovitură dură pentru guvernul președintelui Emmanuel Macron

Opoziția parlamentară din Franța a eliminat o prevedere esențială din proiectul legii sanitare elaborate de guvern și care prevede măsuri împotriva COVID-19.

Parlamentul Franței a tranșat soarta permisului sanitar. Lovitură dură pentru guvernul președintelui Emmanuel Macron
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   15:09

Presa internațională comentează că noul executiv al președintelui francez suferă prima înfrângere majoră după alegerile care au lăsat cabinetu centrist al lui Macron fără majoritate în Parlament.

Proiectul legislativ prevedea posibilitatea de reintroducere a pașaportului sanitar pentru călătoriile în afara Franței și pentru intrările pe teritoriul francez începând de lunile viitoare.

Adunarea Națională - camera inferioară a Parlamentului din Franța - a eliminat complet acest articol.

După vot, prim-ministrul Elisabeth Borne a scris pe Twitter că "situația este gravă" și că opoziția "împiedică orice control la frontiere în fața virusului".

Proiectul urmează să intre la vot în Senat.

Chiar dacă guvernul speră ca textul legii să fie amendat în favoarea sa, nu pare probabil că Senatul, unde dreapta are majoritate, se va conforma dorinței executivului sale.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close