Antena 3 CNN Externe Particule radioactive de la Fukushima, depistate la Moscova

Particule radioactive de la Fukushima, depistate la Moscova

Particule radioactive de la Fukushima, depistate la Moscova
Sursa foto: Foto: prophecyinthemaking.blogspot.com
01 Apr 2011   •   15:07

O companie specializată în decontaminarea nucleară a depistat particule radioactive de săptămâna trecută la Moscova, a anunţat directorul-adjunct al Radon, Oleg Polski, citat de AFP.

Potrivit serviciului specializat, urmele de radioactivitate provin de la centrala nucleară niponă de la Fukushima. Acestea nu prezintă nici un risc pentru sănătate.
   
"Începând din 23 martie, am înregistrat un nivel de radioactivitate care prezintă caracteristicile unei situaţii de urgenţă nucleară", a precizat Polski. Este vorba de prezenţa unor substanţe precum iod 131, cesiu 134, cesiu 137 şi teluriu 132.
   
"Izotopii demonstrează legăturile cu accidentul de la Fukushima, dar particulele nu sunt periculoase pentru oameni", a dat asigurări Polski.
   
Urme de radioactivitate au fost înregistrate şi la Vladivostok, în Extremul Orient rus.
   
Moscova, situată în partea de vest a Rusiei, probabil este afectată de norul radioactiv care a ajuns deasupra Europei Occidentale.
   
Rusia a interzis, săptămâna trecută, importurile de alimente din cele patru prefecturi nipone afectate de accidentul de la centrala Fukushima.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close