Antena 3 CNN Externe Patru români au fost arestaţi în Hawaii, după ce se plângeau că sunt săraci şi vindeau bijuterii false

Patru români au fost arestaţi în Hawaii, după ce se plângeau că sunt săraci şi vindeau bijuterii false

Patru români au fost arestaţi în statul american Hawaii, după ce se plângeau că sunt săraci şi vindeau bijuterii false localnicilor.

Patru români au fost arestaţi în Hawaii, după ce se plângeau că sunt săraci şi vindeau bijuterii false
Sursa foto: Kauai Police
de Alin Tarnovschi    |    07 Aug 2022   •   09:33

Ţeapa cu care escrocii au făcut victime în România între anii 1990-2000 a fost dusă, mai departe, de indivizii care au reuşit acum să ajungă în mai multe state din America.

După ce trec ilegal graniţa sau chiar ajung acolo legal, în calitate de turişti, suspecţii îşi pun în aplicare planul de a-i escroca pe localnici prin metoda "Ghiulul".

Pentru cei care au uitat cum funcţionează, metoda presupune ca un escroc să parcheze maşina pe marginea unui drum şi să ridice capota pentru a arăta că a rămas în pană. Apoi, acesta face semn altor şoferi, iar unii dintre ei, din bunăvoinţă, opresc şi încearcă să îl ajute.

În acel moment, escrocul îi povesteşte şoferului că are probleme, că este sărac, că are nevoie de bani şi îi propune să îi vândă o bijuterie, un ghiul, un lanţ, evident false, pe care îi cere câteva sute de dolari.

Metoda este larg răspândită, în această perioadă, în mai multe state din SUA, acolo unde "antreprenorii" români au ajuns şi profită de faptul că americanii vor să îi ajute.

Aşa s-a întâmplat şi cu Mihail Drugan, de 32 de ani, Daniel Călin, de 24 de ani, Vasile Alexandru, de 37 de ani și Nicolae Dragomir, de 29 de ani. Cei patru români au ajuns pe insula Kauai din Hawaii şi au început să îi înşele pe localnici.

Din nefericire pentru ei, una dintre victime i-a reclamat la Poliţie şi toţi au ajuns în închisoare.

×
Subiecte în articol: hawaii SUA
Parteneri
Elena Mateescu (ANM) anunță schimbarea bruscă a vremii
x close