Antena 3 CNN Externe Pentru prima oară, Banca Centrală a Statelor Unite va fi condusă de o femeie

Pentru prima oară, Banca Centrală a Statelor Unite va fi condusă de o femeie

Pentru prima oară, Banca Centrală a Statelor Unite va fi condusă de o femeie
Sursa foto: Foto: qz.com
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   09:53

Pentru prima oară, Banca Centrală a Statelor Unite va fi condusă de o femeie. Janet Yellen, în vârstă de 67 de ani, a fost desemnată de Barack Obama la şefia Rezervei Federale (Fed), unde este, acum, vicepreşedintă.

Janet Yellen este un specialist respectat care mărturisea că şi în familie discută tot despre economie, soţul său fiind laureat al Premiului Nobel în acest domeniu.

"Ea şi-a demonstrat calităţile de lider şi este dură", a declarat el. "Ea este extraordinar de calificată pentru acest rol", a declarat Obama.
 
La rândul său, Yellen s-a declarat "onorată" că a fost aleasă şi a afirmat că trebuie "consolidată creşterea economică".
 
Pe lângă funcţiile deţinute la Rezerva Federală, ea a fost profesoară la Harvard şi Berkeley şi şefa consilierilor economici ai Casei Albe, în mandatul lui Bill Clinton.

Numirea sa mai trebuie confirmată de Senat. 

Alegerea lui Yellen era aşteptată după ce fostul consilier al lui Obama, Lawrence Summers, a renunţat să mai candideze pentru acest post având în vedere opoziţia previzibilă din Congres. 
 
În cazul în care Senatul o confirmă în funcţie, Janet Yellen, în vârstă de 67 de ani, va fi prima democrată la conducerea băncii centrale după plecarea lui Paul Volcker în 1987, şi prima femeie care conduce această instituţie.

 

×
Parteneri
S-a aflat cauza morții Raisei! Copila a fost ucisă cu cruzime
x close