Antena 3 CNN Externe Peste 1.500 de traficanţi de persoane au fost arestaţi în Germania

Peste 1.500 de traficanţi de persoane au fost arestaţi în Germania

Peste 1.500 de traficanţi de persoane au fost arestaţi în Germania
30 Aug 2015   •   14:21

De la începutul acestui an, Germania a arestat 1.785 de traficanți, dintre care 860 au fost capturați în sudul țării, în Bavaria, scrie duminică Agerpres.

În Passau, oraș bavarez aflat la granița cu Austria, sosesc mii de imigranți disperați care vor să ajungă în Europa occidentală prin așa-numita rută a Balcanilor, care leagă Grecia de Germania via Macedonia, Serbia, Ungaria și Austria. Descoperirea a 71 de imigranți decedați într-un camion frigorific abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria a evidențiat faptul că această rută poate fi o capcană letală pentru refugiații care încearcă să ajungă în Europa occidentală, mai ales în Germania.

"Era o tragedie anunțată și descoperirea confirmă faptul că traficanții de ființe umane sunt indivizi fără scrupule și al căror unic obiectiv este să câștige bani de pe urma nefericirii oamenilor. Sosirea în număr mare a refugiaților în Europa a dus la înmulțirea grupărilor de traficanți", avertizează comisarul și purtătorul de cuvânt al poliției din Passau, Alexander Schraml.

În ultimele luni, Schraml și colegii săi din Passau au fost martorii unui fenomen care preocupă autoritățile germane. Resursele poliției federale nu mai sunt suficiente pentru a controla drumurile din Bavaria. "În fiecare zi în Passau ajung peste 700 de refugiați și numai în iulie am arestat 369 de traficanți. În iulie au venit 13.400 de imigranți, iar colegii mei lucrează 24 de ore din 24 pentru a-i prinde pe traficanți", a explicat Schraml.

×
Subiecte în articol: Germania trafic de persoane
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close