Antena 3 CNN Externe Peste 100.000 de sirieni s-au refugiat în Turcia, fugind din calea războiului civil din ţara lor

Peste 100.000 de sirieni s-au refugiat în Turcia, fugind din calea războiului civil din ţara lor

Peste 100.000 de sirieni s-au refugiat în Turcia, fugind din calea războiului civil din ţara lor
Sursa foto: Foto: Mediafax/ AFP
15 Oct 2012   •   14:04

Numărul sirienilor care au fugit din calea războiului civil din ţara lor şi s-au refugiat în Turcia a depăşit 100.000, a anunţat luni, într-un comunicat, Direcţia pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD) aflată în subordinea premierului, relatează AFP.
   
În total, 100.363 de refugiaţi se află în 13 tabere situate în provinciile din sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria, a precizat sursa citată.
   
Datele anunţate de autorităţi fac referire la persoanele înregistrate oficial. Câteva sute sau chiar mii de sirieni care au intrat în Turcia nu s-au înregistrat oficial, locuind la persoane apropiate.
   
Guvernul islamo-conservator turc, care a rupt relaţiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a fixat în această vară la 100.000 numărul maxim al refugiaţilor pe care era dispus să-i primească. Ulterior, a precizat că ar putea depăşi această limită, în cazul în care comunitatea internaţională i-ar veni în ajutor.
   
Ministrul turc al Afacerilor Europene, Egemen Bagis, a făcut apel la Uniunea Europeană pentru a primi refugiaţi sirieni, într-un interviu apărut luni în cotidianul german Die Welt.
   
Pentru a încerca să oprească afluxul de refugiaţi, Ankara a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să creeze zone-tampon sub protecţie pe teritoriul sirian. Însă până în prezent, apelul său nu a avut niciun efect.   
   


×
Subiecte în articol: turcia Siria Ankara Bashar al-Assad Siria
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close