Peste 24 de ore de luptă cu focurile. Centrul Portugaliei, devastat de incendii. Galerie FOTO

de M.Z.    |    27 Aug 2014   •   10:37
Peste 24 de ore de luptă cu focurile. Centrul Portugaliei, devastat de incendii. Galerie FOTO Galerie foto (4) Foto: Intact Images/EPA
Aproape 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi în Portugalia, în lupta împotriva unor incendii de amploare care au devastat pădurile din centrul ţării.

Incendiile de vegetaţie au izbucnit cu violenţă, la 50 de kilometri de Coimbra. Un sat a fost temporar evacuat, deoarece era direct ameninţat de înaintarea flăcărilor. După aproape 24 de ore de eforturi neîncetate, pompierii au reuşit să stăpânească incendiile. 
 
Autorităţile au mobilizat în zonă peste 500 de pompieri. Focul a fost învins doar cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor special echipate. 
 
Din fericire, nu s-au înregistrat victime iar locuinţele sătenilor au fost salvate. Pagubele sunt însă destul de mari: peste 1.000 de hectare de pădure au ars, la fel şi culturile agrigole din regiune.
 
Un alt incendiu de amploare s-a declanşat în districtul Portalegre, unde o localitate s-a aflat, timp de câteva ore, sub ameninţarea focului care înainta pe două fronturi. Pompierii au reuşit să izoleze flăcările.
 
Cu câteva zile înainte, autorităţile considerau că, anul acesta, Portugalia va fi ocolită de incendiile de vegetaţie. De la începutul anului până la sfârşitul săptămânii trecute, suprafaţa de pădure arsă era de numai 10.000 de hectare, faţă de 94.000 de hectare în primele opt luni ale anului trecut. 

Citiţi şi Incendii de pădure în Portugalia. Focul face ravagii în zona centrală a ţării
 

x close