Antena 3 CNN Externe Un gigant al industriei țigărilor cumpără o companie farmaceutică

Un gigant al industriei țigărilor cumpără o companie farmaceutică

Fabricantul american de țigări Philip Morris a anunțat, vineri, că a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei britanice Vectura, care fabrică inhalatoare.

Un gigant al industriei țigărilor cumpără o companie farmaceutică
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    09 Iul 2021   •   22:19

Mișcarea vizează avansul fabricantului de țigări în industria de sănătate.

Philip Morris, care fabrică, între altele, marca Marlboro, va plăti un preț per acțiune conform căruia valoarea Ventura este de 1,4 miliarde de dolari (circa 1,2 miliarde de euro).

Acordul cu Philip Morris s-a dovedit superior ofertei făcute în luna mai de firma de investiții de capital Carlyle.

Fabricantul american a comentat vineri că achiziția este parte a planului său de a extinde firma "dincolo de tutun și nicotină" și de a o transforma într-o mai companie mai mare de axată pe "sănătate și bunăstare".

În februarie, grupul a identificat livrarea de medicamente pentru afecțiuni respiratorii drept un punct-cheie în cadrul unui plan mai amplu, de a genera până în anul 2025 venituri nete anuale de cel puțin 1,0 miliarde de dolari din produsele fără nicotină.

Din 2008, Philip Morris a investit peste 8 miliarde de dolari în așa-numitele produse "fără fum", în scopul îndepărtării de business-ul țigărilor tradiționale și intenționează să se concentreze pe produsele pentru vaping, pe care le consideră mai puțin dăunătoare decât fumatul.

Această nouă achiziție vine la mai puțin de o lună după ce Philip Morris a anunțat cumpărarea unei companii daneze, Fertin Pharma A/S, specializată în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală.

Reprezentanții PMI spun că aceste achiziții fac parte din strategia de transformare a companiei pentru "un viitor dincolo de nicotină" (beyond nicotine).

×
Subiecte în articol: Philip Morris Vectura
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close