Plăţile cu cardul, suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei

de A.M.P    |    03 Ian 2013   •   16:18
Plăţile cu cardul, suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei Foto: blog.chargesmart.com

Plăţile electronice prin card pe teritoriul Vaticanului au fost suspendate de la începutul acestui an la cererea Băncii Italiei, care a notificat singurul operator al unei astfel de reţele de plăţi la Vatican, Deutsche Bank Italia, că nu are autorizaţie pentru derularea tranzacţiilor.
   
La Muzeul Vaticanului, vizitat în 2011 de 5 milioane de turişti, care au plătit peste 90 de milioane de euro, este nevoie acum de numerar, scrie cotidianul italian La Repubblica, citat de AFP.
   
Vaticanul nu a implementat încă standardele internaţionale de combatere a spălării banilor, astfel că terminalele de plăţi prin card de pe teritoriul său nu pot fi operate de o bancă aflată sub incidenţa legii italiene, au afirmat surse de la Banca Italiei pentru presa locală.
   
Muzeul Vaticanului şi Capela Sixtină, dar şi farmacia, biroul filatelic şi cele câteva magazine acceptă acum doar numerar şi cecuri.
   
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a asigurat că au fost iniţiate contacte cu alţi furnizori de servicii, iar "întreruperea utilizării cardurilor de credit ar trebui să fie de scurtă durată", scrie cotidianul Corriere della Sera.
   
Vaticanul are în derulare un program pentru a creşte transparenţa propriilor finanţe, inclusiv a băncii Institutul pentru Lucrări Religioase, unde în trecut au fost înregistrate fraude majore.x close