Poliția este în alertă. 17 deținuți au evadat din închisoare

de M.Z.    |    04 Iun 2016   •   21:27
Poliția este în alertă. 17 deținuți au evadat din închisoare Foto: Pixabay

Șaptesprezece deținuți au evadat dintr-o închisoare din Bahrein, a anunțat sâmbătă poliția din acest stat arab din zona Golfului, în timp ce guvernul a avertizat populația să nu le ofere adăpost fugarilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Agenția oficială de presă din Bahrein a relatat că 11 dintre evadați au fost recapturați de forțele de ordine, în timp ce ceilalți șase sunt încă liberi. Ea nu a precizat dacă deținuții fuseseră încarcerați pentru participarea la proteste antiguvernamentale sau pentru infracțiuni penale.

Alți cinci deținuți care au ajutat la planificarea și executarea evadării au fost arestați de poliție.

Mii de musulmani șiiți din Bahrein se află în închisoare pentru acuzații mergând de la participare la protestele antiguvernamentale la atacuri armate asupra forțelor de securitate.

Guvernul de la Manama, susținut de Arabia Saudită, a reprimat violent demonstrațiile, dar ciocniri între manifestanți și forțele de ordine au loc constant în Bahrein. Autoritățile acuză Iranul de alimentarea crizei interne și susținerea militanților care în ultimele săptămâni au comis tot mai multe atacuri asupra forțelor de ordine, acuzații respinse însă de Teheran.

x close