Antena 3 CNN Externe Aerul e irespirabil. Orașele germane depășesc limitele legale admise de poluare

Aerul e irespirabil. Orașele germane depășesc limitele legale admise de poluare

Aerul e irespirabil. Orașele germane depășesc limitele legale admise de poluare
de S.T.    |    29 Ian 2016   •   19:11

Niveluri excesive ale poluării au fost înregistrate în majoritatea zonelor unde au fost efectuate teste în orașele aglomerate ale Germaniei, în 2015, conform DPA.

Nivelul dioxidului de azot, care poate cauza probleme de respirație și iritații la nivelul ochilor, se afla cu 60% deasupra limitei legale admise, potrivit rezultatelor stabilite de facilitățile de testare poziționate în zonele aglomerate ale șoselelor germane, a transmis Agenția germană de mediu.

Străzile Neckartor în Stuttgart și Landsueter Allee din Munchen conduc în topul celor mai poluate puncte de trafic, cu un nivel al dioxidului de azot măsurat la 87, respectiv 84 micrograme pe metru cub, de două ori mai mult decât limita de 40 de micrograme pe metru cub stabilită de autorități.

Alte stații de testare care se aflau în Koln, Kiel, Hamburg și alte orașe au înregistrat valori apropiate de 60 de micrograme pe metru cub.

Poluarea din aerul orașelor germane este provocată în mare parte de numărul mare de mașini echipate cu motoare pe motorină, care fac aerul irespirabil. "Autovehiculele vechi, dotate cu motoare diesel, trebuie să dispară de pe șoselele țării noastre încet-încet", a declarat președintele agenției federale pentru mediu Maria Krautzberger.

×
Subiecte în articol: poluare Germania aer
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close