Antena 3 CNN Externe Povestea românilor care conduc o afacere de succes în Mexic. Modul prin care își alină dorul de casă: "Zilnic ne gândim la România"

Povestea românilor care conduc o afacere de succes în Mexic. Modul prin care își alină dorul de casă: "Zilnic ne gândim la România"

Deși conduc o afacere de succes în Mexic, doi români nu și-au uitat rădăcinile și poartă în suflet mereu dorul de casă.

Povestea românilor care conduc o afacere de succes în Mexic. Modul prin care își alină dorul de casă: "Zilnic ne gândim la România"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   23:47

Mexic, țara despre care se spune că deține "secretul fericirii", prin oamenii care au bucuria vieții în sânge, a devenit a doua casă pentru doi soți români care au pus bazele unei afaceri aici.

Dumitru și Gina trăiesc de peste două decenii în Mexic și conduc, în Peninsula Yucatan, o agenţie de turism destinată românilor.

Fiecare întâlnire cu românii care le trec pragul le alină dorul de casă, unde visează să se întoarcă într-o zi.

"Zilnic ne gândim la România. De aceea am şi început afacerea cu turismul. Vin destul de mulţi turişti români în perioada noiembrie-martie când este sezonul şi mai vorbim, mai bem o ţuică", a spus Dumitru, pentru Observator.

Citește și: Un român a fost criticat dur pe internet, după ce a povestit ce i s-a întâmplat când a chemat un instalator: "Ai preferat un Dorel"

Deși locuiesc de ani de zile aici, cei doi români nu s-au lăsat fermecați complet de atmosfera și oamenii primitori din Mexic, ci și-au păstrat sufletul bine ancorat în România.

"Te trage rădăcina, e ceva sentimental înainte de orice, rădăcinile sunt acolo, sufletul e acolo, familia e acolo", a completat soția românului.

Atrași de experiența mexicană și de peisajele exotice, tot mai mulți turiști aleg Mexic drept destinație de vacanță, printre aceștia numărându-se și români.

"O îmbrăţişare călduroasă pentru toţi românii! Veniţi să ne vizitaţi, pentru că suntem calzi, suntem generoşi şi puteţi vizita lucruri minunate!", a transmis un localnic, în reportajul realizat de Observator, în Peninsula Yucatan.

×
Subiecte în articol: Mexic romani agentie de turism
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close