Antena 3 CNN Externe Premierul Serbiei, atacat cu PIETRE la Srebeniţa

Premierul Serbiei, atacat cu PIETRE la Srebeniţa

Premierul Serbiei, atacat cu PIETRE la Srebeniţa
Sursa foto: Foto: captura YouTube
de M.Z.    |    11 Iul 2015   •   19:44

Comemorarea a 20 de ani de la masacrul de la Srebreniţa a degenerat în violenţe. Premierul Serbiei, care a avut o atitudine controversată în timpul războiului din Bosnia, a fost atacat de localnici şi a fost lovit cu o piatră în cap. 

 
El fost scos din mijlocul mulţimii cu mari eforturi, de bodyguarzii săi şi de forţele de securitate bosniace.
 
Tensiunile au izbucnit încă de la apariţia premierului Aleksandar Vucici la ceremonii. Mulţimea de musulmani bosniaci l-a întâmpinat cu ostilitate, atunci când a depus flori la monumentul dedicat victimelor masacrului.
 
Situaţia a scăpat de sub control când premierul Vucici s-a îndreptat către ieşirea din cimitirul din Srebreniţa. Unii bosniaci au început să arunce cu pietre, sticle sau chiar cu pantofi. Delegaţia sârbă a fugit spre ieşire, având pe urme mulţimea furioasă, care a rupt cordonul de protecţie.
 
Bodyguarzii au încercat să-l protejeze pe premier, inclusiv cu umbrelele şi servietele, dar Aleksandar Vucici ar fi fost lovit de o piatră, care i-ar fi spart ochelarii. 
 
Prim-ministrul sârb a fost dus cu greu la maşină. Vucici, care a făcut parte dintr-un partid ultranaţionalist sârb, venise la ceremonii într-un aparent gest de reconciliere, însă unii localnici au afişat pancarte cu declaraţia lui din timpul războiului civil, când a spus: "pentru fiecare sârb ucis vom omorî 100 de bosniaci".
 
La Srebreniţa, în 1995, circa 8.000 de musulmani au fost ucişi de miliţiile sârbilor bosniaci.

×
Subiecte în articol: Serbia piatra
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close