Antena 3 CNN Externe Presa germană: Obama l-a AMENINŢAT pe Putin înainte de întâlnirea de la Minsk

Presa germană: Obama l-a AMENINŢAT pe Putin înainte de întâlnirea de la Minsk

Presa germană: Obama l-a AMENINŢAT pe Putin înainte de întâlnirea de la Minsk
12 Feb 2015   •   14:52

Câteva publicaţii de prestigiu din presa germană sugerează că preşedintele SUA, Barack Obama, l-ar fi ameninţat într-o convorbire telefonică pe omologul său rus, Vladimir Putin, înainte ca acesta să plece la Minsk, confirmând că vor exista consecinţe grave pentru Rusia, având în vedere presupunerile privind implicarea unor trupe de mercenari recrutaţi de Moscova în conflictul militar din estul Ucrainei.

Obama l-a avertizat pe Putin asupra "costurilor tot mai mari pe care Rusia va trebui să le suporte dacă nu va opri interferenţa în criza ucraineană".

"Obama l-a avertizat pe Putin să restabilească pacea în Ucraina", transmite Die Zeit. Potrivit nemţilor, liderul de la Casa Albă i-a amintit lui Putin că Rusia va plăti scump dacă acest conflict nu este stins cât mai rapid.

De asemenea, Der Spiegel notează că apelul telefonic pentru pace a lui Obama a fost pigmentat cu tonuti ameninţătoare. Preşedintele american l-a acuzat din nou pe Putin de implicarea militară în criza din ucraina.
Dacă Rusia va continua "acţiunile agresive" în Ucraina şi va ajuta separatiştii cu arme şi bani, atunci "costurile Rusiei vor creşte fără echivoc", ar fi subliniat Obama pe un ton răspicat.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close