Antena 3 CNN Externe Presa internaţională: Şansele ca Lucian Croitoru să primească avizul Parlamentului sunt minime

Presa internaţională: Şansele ca Lucian Croitoru să primească avizul Parlamentului sunt minime

Presa internaţională: Şansele ca Lucian Croitoru să primească avizul Parlamentului sunt minime
Sursa foto: Lucian Croitoru
16 Oct 2009   •   10:38

Situaţia politică din România continuă să fie analizată de principalele publicaţii şi agenţii de ştiri internaţionale. Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a nominalizat în funcţia de prim-ministru pe consilierul BNR, Lucian Croitoru, decizie care ar putea prelungi criza politică din România, notează Reuters.

Economiştii avertizează că, în lipsa unui sistem de guvernare stabil, România riscă să piardă finaţarea FMI pe motiv că nu-şi poate respecta angajamentele.

Cunoscut drept un apropiat al Partidului Liberal Democrat, şansele ca Lucian Croitoru Croitoru să primească primească avizul Parlamentului sunt minime, mai precizează Reuters.

În cazul în care nominalizarea va fi aprobată de Guvern, Lucian Croitoru va conduce Guvernul până la data alegerilor prezidenţiale, din 22 noiembrie, arată BBC News.

Agenţia Novinite menţionează că în contextul politic din România, FMI îşi amână vizita, în timp ce prăbuşirea guvernului a cufundat ţara recesiune severă.

Potrivit jurnaliştilor străini, preşedintele Traian Băsescu a respins un minoritar german ca premier. Klaus Iohannis a fost propus de noua majoritate parlamentară în speranţa că va scoate ţara din criză.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că, în cazul în care Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi învestit de Parlament, va desemna un al doilea premier, de data aceasta politic.

Lucian Croitoru are 52 de ani şi este doctor în economie, titlu dobândit după ce a absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Este considerat unul dintre "copiii de suflet" ai guvernatorului BNR Mugur Isărescu, în umbra căruia a crescut şi s-a format ca specialist.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru BBC Reuters Klaus Iohannis
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close