x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Presă: Israel s-a antrenat pentru atacarea Iranului

de 30 Mar 2010   •   17:56
Presă: Israel s-a antrenat pentru atacarea Iranului
 127
avion israel
Forţele aeriene israeliene s-au antrenat în exersarea unor atacuri simulate asupra locaţiilor nucleare ale Iranului folosind spaţiul aerian a cel puţin două state arabe neidentificate, arată o publicaţie din Ierusalimul de Est.

Potrivit ziarului Al Manar, mai multe avioane de luptă israeliene au efectuat, la sfârşitul lunii februarie, exerciţii de bombardament ce au avut ca ?ţintă? locaţii nucleare iraniene "în două state arabe din Golful Persic, care sunt apropiate teritorial de republica islamică şi cooperează că Israel pe această chestiune."
Al Manar susţine că Israel a primit permisiunea de a folosit spaţiul aerian de la conducerea acestor state, iar Washington "şi-a dat binecuvântarea" pentru ca Tel Aviv să efectueze aceste exerciţii.
În pofida eforturilor internaţionale extinse de a convinge Teheranul să oprească îmbogăţirea uraniului, atât SUA cât şi Israel nu au exclus o acţiune militară dacă diplomaţia eşuează să rezolve disputa pentru programul nuclear al Iranului.
Iran, care este acum supus unui număr de trei seturi de sancţiuni ONU pentru că a refuzat să oprească îmbogăţirea uraniului, susţine că are nevoie de tehnologie nucleară pentru a genera electricitate.
Antena3.ro
sati