Antena 3 CNN Externe Primarul oraşului Harkov a fost împuşcat în spate. Starea lui de sănătate este CRITICĂ

Primarul oraşului Harkov a fost împuşcat în spate. Starea lui de sănătate este CRITICĂ

Primarul oraşului Harkov a fost împuşcat în spate. Starea lui de sănătate este CRITICĂ
de G.C.P    |    28 Apr 2014   •   14:20

Primarul oraşului ucrainean Harkov, Gennady Kernes (foto), a fost împuşcat în spate de persoane necunoscute, anunţă biroul de presă al Consiliului Local.

Edilul a fost transportat de urgenţă la spital, acolo unde medicii se luptă să-i salveze viaţa printr-o intervenţie chirurgicală. Potrivit unor surse medicale, starea lui de sănătate este critică.

"L-au împuşcat în spate, cel mai probabil au tras din pădurea învecinată. Kernes a fost rănit grav, având ficatul şi un plămân străpus de glonţ", a spus un apropiat din anturajul primarului, Yury Sapronov, pentru Vesti Ukrainy.
Acesta nu făcut nicio supoziţie referitoare la identitatea celor care au tras, dar a precizat că în ultima perioadă primarul primea ameninţări tot mai dese.

Primar al Harkovului din martie 2010, Gennady Kernes a fost un suporter frenetic al fostului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici. După ce liderul de la Kiev a fost îndepărtat de la putere, edilul din estul Ucrainei s-a reorientat politic şi a sprijinit noile autorităţi centrale pentru a îşi păstra poziţia.

Incidentul vine la numai o zi după ce protestatarii anti-guvernamentali s-au ciocnit cu susţinătorii acţiunii pentru Ucraina unită, incident în urma căruia cel puţin 14 persoane au fost rănite.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close