Antena 3 CNN Externe Provocarea magneților de pe TikTok, un real pericol! Zeci de copii au avut nevoie de operații chirurgicale

Provocarea magneților de pe TikTok, un real pericol! Zeci de copii au avut nevoie de operații chirurgicale

Provocarea magneților de pe TikTok a devenit un real pericol pentru copii. Cel mai recent trend de pe platformă, care implică magneți, presupune folosirea acestora pentru a imita piercingurile.

Provocarea magneților de pe TikTok, un real pericol! Zeci de copii au avut nevoie de operații chirurgicale
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2021   •   20:46

Magneții au devenit un trend pe TikTok în rândul creatorilor de conținut, aceștia fiind folosiți în videoclipurile ASMR, în diferite provocări, pentru a “dovedi” că vaccinurile anti-COVID conțin metal și, mai nou, pentru a imita piercingurile.

„Magneto Balls”, așa cum se numesc tipul de magneți folosiți, sunt puși pe diferite părți ale corpului, cel mai frecvent pe limbă sau în nas, pentru a da impresia unui piercing. Această provocare a devenit virală pe TikTok, dar ea a devenit extrem de periculoasă în rândul copiilor.

Recent, doi copii din Marea Britanie, de 11 și 13 ani, au fost victimele noii provocări cu magneți. Aceștia au înghițit mai mulți „magneto balls” și au fost supuși unor intervenții chirurgicale pentru a-i scoate, scrie mediastandard.ro.

În Anglia ar fi fost operați 65 de copii ca urmare a provocării cu magneți de pe TikTok, potrivit unui raport publicat de Sky News.

Marea Britanie a decis deja interzicerea respectivilor magneți, după incidentele recente.

Un copil de 11 ani, în stare critică după o provocare pe TikTok. Băiețelul se luptă pentru viață

Un copil de 11 ani din Worcester se luptă pentru viață după o provocare de pe TikTok. Băiatul a înghițit 5 bile magnetice folosite ca „piercing” la limbă într-o provocare virală pe TikTok.

Până la acest moment, băiețelul a suferit două operații de urgență și se află în stare critică după ce a înghițit cinci bile magnetice.

Inițial, copilul s-a plâns de dureri de stomac, iar medicii au crezut că are apendicită. Au observat apoi că apendicele era în regulă, iar în timpul unor analize o bilă magnetică s-a lipit de unul din instrumentele cu ajutorul cărora cercetau cauza durerii.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close