Antena 3 CNN Externe Psihoză în masă în Paris. Taberele de romi au fost atacate, după propagarea unor știri false

Psihoză în masă în Paris. Taberele de romi au fost atacate, după propagarea unor știri false

Psihoză în masă în Paris. Taberele de romi au fost atacate, după propagarea unor știri false
28 Mar 2019   •   08:08

Zvonuri false privind "români” care se deplasează cu o camionetă prin Paris și răpesc copii și adolescenți au dus la o psihoză în masă în capitala Franței.

Grupuri de romi au fost atacate cu pietre și arme improvizate, iar zeci de persoane au fost reținute. Incidentele au început în seara zilei de 17 martie și au continuat până acum.

Citește și: "Ambulanța neagră" revine. "Ne fură copiii pentru organe"

Anchetatori din suburbia pariziană Bobingny au declarat marţi că 19 oameni, inclusiv doi minori, au fost arestaţi pentru a fi interogaţi în baza unor acuzaţii de atac, incendiere şi asociere violentă cu arme. Potrivit anchetatorilor, persoane sau incidente suspecte au fost raportate poliţiei, dar nu au existat incidente de răpire sau tentative de răpire verificate. 

Un ministru francez a acuzat răspândirea de ştiri false pe reţelele sociale miercuri, după mai multe atacuri de tip mobbing asupra membrilor comunităţii rome în suburbii ale Parisului.

Incidentul a arătat "necesitatea absolută de a lupta împotriva ştirilor false", a declarat Benjamin Griveaux, ministru şi purtător de cuvânt al guvernului francez. 
 

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close