Antena 3 CNN Externe Putin: "SUA şi UE au aruncat Ucraina în HAOS"

Putin: "SUA şi UE au aruncat Ucraina în HAOS"

Putin: "SUA şi UE au aruncat Ucraina în HAOS"
24 Oct 2014   •   16:48

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, critică autorii "haosului controlat" şi revoluţiile colorate, spunând că aceştia au deschis o adevărată cutie a Pandorei.

"Moscova a încercat să discute de multă vreme cu UE despre Ucraina, dar mereu ni s-a spus că nu este treaba noastră. Apoi au pus două ţări pe poziţii vrăjmaşe, care a dus la distrugerea nemăsurată a infrastructurii. Cân i-am întrebat de ce fac asta, au ridicat din umeri şi n-au ştiu să-mi răspundă", spune Putin.

Liderul de la Kremlin adaugă că ipotezele care susţin că Rusia încearcă să recreeze un imperiu sunt lipsite de sens şi sunt menite să destabileze întreaga lume.

"Rusia a ales. Vrem să ne dezvoltăm economia şi să creştem valorile democratice. Conlucrăm cu partenerii noştri de la Shanghai şi facem parte din comunitatea statelor BRICS. Nu vrem altceva decât ca opiniile noastre să fie respectate. Cu toţii trebuie să fim atenţi să nu facem paşi pripiţi şi periculoşi. Unii jucători de la masa globală au uitat prioritatea acestor lucruri fundamentale", adaugă Putin.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close