Antena 3 CNN Externe Mai multe rachete, interceptate de o navă de război a Marinei americane în apropiere de Yemen. Pentagonul: "Potenţial spre ţinte din Israel"

Mai multe rachete, interceptate de o navă de război a Marinei americane în apropiere de Yemen. Pentagonul: "Potenţial spre ţinte din Israel"

O navă de război a Marinei americane care operează în Orientul Mijlociu a interceptat joi mai multe proiectile în apropierea coastelor Yemenului, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Mai multe rachete, interceptate de o navă de război a Marinei americane în apropiere de Yemen. Pentagonul: "Potenţial spre ţinte din Israel"
Sursa foto: Twitter @USNavy
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   22:39

Update 23:15 -  "Nu putem spune cu certitudine ce viza aceste rachete și drone, dar ele au fost lansate din Yemen, îndreptându-se spre nord de-a lungul Mării Roșii, potențial spre ținte din Israel", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder. Ryder a adăugat că "este posibil ca atacul să fie în curs de desfășurare".

Unul dintre oficiali a declarat că rachetele au fost lansate de militanții Houthi susținuți de Iran, care sunt implicați într-un conflict în curs de desfășurare în Yemen.

Cel de-al doilea oficial al Marinei SUA a declarat că au fost interceptate două-trei rachete, precizează CNN.

Washingtonul se află în alertă sporită în ceea ce privește activitatea grupurilor susținute de Iran, în condițiile în care tensiunile regionale cresc în timpul războiului dintre Israel și Hamas. Iranul a fost mult timp un susținător al Hamas.

O altă sursă a declarat pentru agenţia de presă Reuters că nu au existat răniți și că mai multe proiectile, inclusiv drone, au fost doborâte în apropierea distrugătorului USS Carney.

Nu a fost clar ce au vizat în mod special rachetele.

Statele Unite au trimis o cantitate semnificativă de putere navală în Orientul Mijlociu în ultima săptămână, inclusiv două portavioane, navele lor de sprijin și aproximativ 2.000 de pușcași marini.

În timp ce Casa Albă afirmă că nu există "planuri sau intenții" pentru utilizarea acestora, aceasta înseamnă că activele militare americane ar fi la fața locului pentru a oferi sprijin în vederea protejării intereselor de securitate națională ale SUA, dacă este necesar. 

Statele Unite au, de asemenea, o serie de baze în Orientul Mijlociu cu trupe, avioane de luptă și nave de război.

×
Subiecte în articol: rachete armata americana SUA USA Navy Yemen
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close