Antena 3 CNN Externe Război în Siria. SUA, număr uriaș de rachete lansate în Siria, azi noapte. Ce spune Rusia că s-ar fi întâmplat cu multe dintre ele

Război în Siria. SUA, număr uriaș de rachete lansate în Siria, azi noapte. Ce spune Rusia că s-ar fi întâmplat cu multe dintre ele

Război în Siria. SUA, număr uriaș de rachete lansate în Siria, azi noapte. Ce spune Rusia că s-ar fi întâmplat cu multe dintre ele
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Apr 2018   •   09:23

Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar "un număr semnificativ" dintre ele au fost interceptate de forţele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP.

"Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile", a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti.

"Un număr semnificativ" dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a adăugat Ministerul Apărării rus.

Statele Unite au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi făcut peste 40 de morţi.

×
Subiecte în articol: razboi siria
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close