Antena 3 Externe Război în Siria. Zeci de atacuri lansate împotriva teroriștilor Stat Islamic

Război în Siria. Zeci de atacuri lansate împotriva teroriștilor Stat Islamic

31 Dec 2015   •   16:24
Război în Siria. Zeci de atacuri lansate împotriva teroriștilor Stat Islamic Foto: wikipedia.org

Coaliția condusă de SUA a lansat miercuri 24 de atacuri împotriva militanților Statului Islamic, punând presiune asupra grupării în jurul orașelor Ramadi și Mosul în Irak și de-a lungul liniei Mar'a, în Siria, potrivit armatei americane, relatează joi Reuters, potrivit Agerpres.

Avioane de război au lansat nouă atacuri aeriene în apropiere de Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak și unde combatanți ai Statului Islamic au preluat controlul în 2014.

Coaliția a intensificat atacurile în jurul orașului Mosul în ultimele două săptămâni, lansând peste 90 de lovituri, într-un ritm de trei ori mai mare decât în perioada precedentă de două săptămâni.

Avioanele coaliției au continuat să lovească zona Ramadi, în timp ce trupele irakiene au acționat pentru securizarea orașului, după preluarea controlului de la militanți, în ultimele zile. Avioanele de război au lansat miercuri cinci lovituri în jurul Ramadi și patru împotriva grupării jihadiste la Mar'a, în vestul Siriei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close