Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 393. Volodimir Zelenski spune că victoria e posibilă anul acesta: ”Dacă Europa ezită, răul ar avea timp să se regrupeze”

Război în Ucraina, ziua 393. Volodimir Zelenski spune că victoria e posibilă anul acesta: ”Dacă Europa ezită, răul ar avea timp să se regrupeze”

Război în Ucraina, ziua 393. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că războiul s-ar putea sfârși în acest an, cu victoria ucrainenilor, însă a avertizat aliații că încă există anumite domenii în care coopearea lipsește

Război în Ucraina, ziua 393. Volodimir Zelenski spune că victoria e posibilă anul acesta: ”Dacă Europa ezită, răul ar avea timp să se regrupeze”
Sursa foto: Pixabay | Nexta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   23:43

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rusia a atacat Odesa cu rachete
  • Rusia condamnă decizia Finlandei de a adera la NATO, avertizând că vor apărea dezechilibre în Europa
  • Liderii statelor UE au decis continuarea sprijinului pentru Ucraina
  • Spania trimite săptămâna viitoare primele tancuri Leopard în Ucraina
  • Banca Mondială: Reconstrucția Ucrainei în urma războiului pornit de Rusia va costa peste 400 de miliarde de dolari
  • Șeful AIEA: E prima dată în istorie când războiul se poartă printre instalațiile unui complex nuclear
  • Slovacia a trimis primele avioane MiG-29 în Ucraina
  • Șeful de cabinet al lui Viktor Orban spune că Ungaria nu îl poate aresta pe Vladimir Putin
  • Volodimir Zelenski, a doua vizită în 24 de ore pe linia frontului
  • Rusia, avertisment către țara care l-ar putea aresta pe Putin
  • Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!"
  • Atacuri nocturne în Donețk. Două persoane au fost ucise
  • Medvedev amenință cu războiul nuclear dacă Putin e arestat pe teritoriu străin
  • Expert militar ucrainean: Situația din Bakhmut a fost „stabilizată", deoarece forțele rusești „nu au realizat nimic"

Update 23:30 Oficialii ucraineni au declarat că apărarea sa antiaeriană a interceptat două rachete de croazieră lansate spre regiunea Odesa.

Comandamentul Aerian Sud al Ucrainei a declarat joi seară că „forțele de apărare aeriană au doborât două rachete ghidate aer-solă Kh-59 trase de luptătorii ruși Su-35 din Marea Neagră spre regiunea Odesa”.

Este a doua oară în această săptămână când rușii lansează rachete Kh-59 în Odesa.

Update 23:00 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că războiul s-ar putea sfârși în acest an, cu victoria ucrainenilor, însă a avertizat aliații că încă există anumite domenii în care coopearea lipsește, relatează CNN.

”Dacă eforturile noastre comune se vor concentra în mod hotărât asupra victoriei Ucrainei, victoria va fi obținută încă din acest an”, a declarat Zelenski.

”Nimeni nu știe cu siguranță cât va dura războiul și care bătălii ne vor aduce succesul mai repede și care dintre ele vor necesita mai mult efort. Dar ceea ce este clar este că, dacă nu vor exista întârzieri sau stagnări în cooperarea noastră, că dacă eforturile noastre comune se vor concentra în mod hotărât asupra victoriei Ucrainei, victoria va fi obținută deja în acest an”, a continuat Zelenski.

Președintele ucrainean a precizat că apreciază sprijinul european pentru activitatea Curții Penale Internaționale și eforturile de a lansa un sistem de compensare care ar folosi miliarde de dolari din activele rusești confiscate pentru a reconstrui Ucraina.

Zelenski a afirmat că Ucraina înregistrează progrese în dezvoltarea instituțiilor sale la standardele europene și în ”transformarea sa într-un stat modern, pe deplin responsabil față de societate, fără corupție și stabil din punct de vedere instituțional”. ”Ucraina este pregătită pentru o decizie de a începe negocierile de aderare la UE încă din acest an.

Aceeași disponibilitate este necesară din partea dumneavoastră toți – a fiecărui lider din Europa.”

”Dacă Europa ezită, răul ar putea avea timp să se regrupeze și să se pregătească pentru ani de război”, a conchis Zelenski.

Update 22:00 Maşina blindată în care se afla ministrul de Externe al Estoniei, Strain Urmas Reinsalu, în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează Agerpres.

"Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru", a declarat Reinsalu.

"Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde", a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Update 20:42 Administraţia de la Moscova a condamnat din nou, joi, decizia Finlandei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, avertizând că este o acţiune "dezechilibrată" care va amplifica tensiunile în Europa.

"În privinţa deciziei Finalndei de a adera la NATO, poate fi considerată cu greu echilibrată. Este o decizie dezechilibrată şi contraproductivă, luată sub influenţa unei campanii antiruse fără precedent. Înţelegem că în spatele acestei campanii politice se află Statele Unite ale Americii şi un număr de aliaţi", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de agenţia RIA Novosti şi de postul de televiziune CNN.

Maria Zaharova a atras atenţia că admiterea Finlandei în NATO va amplifica tensiunile militare şi politice în Europa.

Finlanda şi Suedia au decis să adere la Alianţa Nord-Atlantică în 2022, în contextul riscurilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

Turcia şi Ungaria, ultimele state care manifestau reticenţă, au anunţat iniţierea procedurilor de ratificare a admiterii Finlandei în NATO, amânând însă aprobarea admiterii Suediei.

Update 19:52 Liderii statelor din cadrul Uniunii Europene au stabilit, la summitul Consiliului European, să intensifice presiunile asupra Rusiei şi să continue asistenţa pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse.

Uniunea Europeană este determinată să intensifice presiunile "colective" asupra Rusiei, conform Declaraţiei summitului de la Bruxelles. De asemenea, liderii statelor din cadrul Uniunii Europene intenţionează să continue asistenţa politică, economică, militară, financiară şi umanitară pentru Ucraina.

"Consiliul European reiterează condamnarea fermă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care constituie o încălcare evidentă a Cartei ONU, şi reafirmă susţinerea neclintită a Uniunii Europene pentru independenţa Ucrainei, pentru suveranitatea ţării şi integritatea sa teritorială în cadrul frontierelor recunoscute internaţional, precum şi pentru dreptul la autoapărare în contextul invaziei ruse. (...)

Rusia trebuie să oprească agresiunea şi să îşi retragă imediat, complet şi necondiţionat toate forţele militare şi forţele intermediare de pe întregul teritoriu al Ucrainei recunoscut la nivel internaţional", arată Declaraţia summitului de la Bruxelles, prezentată de Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

Update 19:28 Spania urmează să trimită primul său transport de tancuri de luptă moderne în Ucraina până la sfârșitul săptămânii viitoare, după ce vor fi finalizate testele de tragere pe teren.

Anunțul a fost făcut, joi, de ministerul spaniol al Apărării.

Cele șase tancuri Leopard 2A4 au fost supuse unor verificări finale la o fabrică de armament de lângă Sevilla, în sudul Spaniei, arată sursa citată.

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a vizitat joi fabrica și a declarat că alte patru tancuri Leopard destinate Ucrainei vor ajunge aici în curând pentru inspecție și testare.

Primul grup de soldați ucraineni care învață cum să opereze tancurile de fabricație germană își încheie pregătirea la o bază militară din nordul Spaniei, notează CNN, citând  Ministerul Apărării din această țară.

Inițial, Spania a comunicat că va trimite șase tancuri Leopard în Ucraina.

Ulterior, premierul spaniol Pedro Sanchez a efectuat o vizită surpriză la Kiev și a anunțat că țara sa își va mări angajamentul la 10 vehicule de luptă.

Update 19:10 Costul estimat al eforturilor de reconstrucție în Ucraina după invazia Rusiei a ajuns la 411 miliarde de dolari, potrivit unei evaluări actualizate a Băncii Mondiale.

Suma, care reprezintă de 2,6 ori PIB-ul estimat al țării în 2022, include daune directe de 135 de miliarde de dolari, în principal în sectoarele locuințelor, transporturilor, energiei, comerțului și industriei.

Majoritatea pagubelor sunt concentrate în regiunile estice de pe linia frontului, în special în Donețk, Harkov și Lugansk. 

Estimarea actualizată marchează o creștere față de precedenta evaluare, de 349 de miliarde de dolari, făcută de instituția mondială în iunie 2022.

Update 18:38 Mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin îi irită pe apropiaţii președintelui rus.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, spune că o arestare a preşedintelui rus în străinătate în baza acestui mandat ar echivala cu o declarație de război la adresa Rusiei.

"Să ne imaginăm. Este o situaţie care nu se va materializa niciodată, dar să ne imaginăm că s-a întâmplat. Liderul actual al unei puteri nucleare a ajuns în Germania, de exemplu, şi a fost arestat. Ce este asta? O declaraţie de război faţă de Federaţia Rusă. Și în acest caz, toate rachetele noastre vor zbura către Bundestag, către biroul cancelarulu și așa mai departe", a spus Medvedev.

El a reacționat astfel la declarația ministrului german al Justiției, potrivit căriia Berlinul ar fi obligat să respecte decizia Curții Penale Internaționale și să-l aresteze pe liderul rus dacă va ajunge pe teritoriul Germaniei.

Un alt avertisment vine de la directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi.

Acesta spune că siguranţa nucleară din cadrul de la Zaporojie rămâne într-o stare precară şi că este pentru prima dată în istorie când un război se poartă printre instalaţiile unui complex nuclear major.

Update 17:13 Slovacia a furnizat, joi, Ucrainei primele patru avioane de vânătoare de tip MIG-29.

Anunțul a fost făcut de guvernul de la Bratislava, citat de presa internațională.

"Cele patru avioane au fost transferate de piloţi ucraineni. Alte nouă aparate vor fi livrate în următoarele săptămâni", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Apărării.

În contextul deciziei Bratislavei, Statele Unite vor vinde Slovaciei echipamente militare la preţ redus.

Contractul de un miliard de dolari va include 12 elicoptere noi de tip Bell AH-1Z Viper şi 500 de rachete AGM-114 Hellfire.

În plus, Slovacia va achiziţiona avioane de vânătoare americane de tip F-16.

Update 15:13 Autoritățile de la Budapesta nu îl vor aresta pe președintele rus Vladimir Putin în cazul în care acesta ar intra pe teritoriul Ungariei, declară Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat, joi, de agențiile de presă internaționale.

Ungaria a semnat şi a ratificat Statutul de la Roma, document în baza căruia a fost înființată Curtea Penală Internațională (CPI).

Însă, în opinia oficialului de la Budapesta, pașii făcuți de țara sa în ceea ce privește Statutul de la Roma nu sunt suficienți pentru a crea obligația unei eventuale arestări a președintelui rus pe teritoriul Ungariei.

Gulyas susține că Statutul de la Roma nu a fost promulgat în țara sa.

"Ne putem referi la legislația ungară şi, pe baza acesteia, noi nu îl putem aresta pe președintele rus, întrucât statutul CPI nu a fost promulgat în Ungaria", a explicat el.

Oficialul a adăugat că, în opinia sa, "aceste decizii (precum cea a CPI, n.r.) nu sunt 'cele mai fericite', întrucât ele duc lucrurile către escaladare şi nu către pace".

Curtea Penală Internațională a emis, vinerea trecută, un mandat de arestare pe numele președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, acuzat de deportarea ilegală a mii de copii ucraineni în Rusia.

Update 14:49 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a dus în regiunea Herson, aflată pe linia frontului din sudul țării, la câteva luni după ce această provincie a fost eliberată parțial de sub ocupația rusă. 

"O călătorie de lucru în regiunea Herson. Satul Posad Pokrovske, unde multe case și facilități de infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii la scară largă a Rusiei. Electricitatea și alimentarea cu apă sunt în curs de restabilire, o facilitate medicală este în curs de reconstrucție iar oamenii se întorc. Am vorbit cu localnicii despre problemele și nevoile lor actuale. Vom restabili și reconstrui totul", a scris președintele ucrainean într-o postare publicată, joi, pe Telegram.

Textul însoțește un clip cu imagini din zona vizitată și în care Volodimir Zelenski discută cu localnicii.

Forțele rusești au distrus o mare parte din infrastructura energetică din Herson înainte de a se retrage din capitala regională omonimă pe malul estic al râului Nipru. 

La câteva luni după retragerea rusă, cele două părți continuă să schimbe de lovituri de artilerie care fac victime civile iar întreruperile de energie electrică rămân frecvente.

Miercuri, președintele ucrainean a făcut o vizită-surpriză trupelor de pe frontul din regiunea Donețk și a înmânat distincții apărătorilor din Bahmut.

Update 14:00 Rusia a transmis un mesaj către Africa de Sud, stat-gazdă al summitul-ui economiilor emergente, BRICS, preconizat să aibă loc în luna august în această țară.

Avertismentul de la Moscova vine în contextul mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

"Suntem încrezători că Africa de Sud va desfășura summitul, programat pentru luna august, la cel mai înalt nivel organizatoric şi va oferi oportunitatea pentru o activitate eficientă tuturor delegațiilor partenerilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) la orice nivel", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Zaharova a reiterat poziția potrivit căreia acțiunile CPI în relație cu Rusia "sunt nule și neavenite din punct de vedere juridic", ținând cont de faptul că Moscova a semnat Statutul de la Roma - Tratatul constitutiv al instanței de la Haga - dar nu l-a ratificat.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a subliniat că, în ceea ce privește "lumea exterioară", oficialii de stat se bucură de imunitate, în timp ce oficialii de rang înalt beneficiază de "imunitate absolută", în conformitate cu dreptul internațional.

Africa de Sud a dat asigurări, recent, că este "conștientă" de obligația sa legală de a-l aresta pe Vladimir Putin, ca urmare a mandatului emis de CPI pe numele său pentru presupuse crime de război legate de deportarea ilegală a copiilor ucraineni în Rusia.

Update 13:00 Contraofensiva ucraineană la Bahmut va avea loc "foarte curând", potrivit generalului Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene.

"Rușii pierd forțe semnificative (în Bahmut) și rămân fără 'combustibil'. Foarte curând, vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut-o în trecut la Kiev, Harkov, Balaklia și Kupiansk", a spus el, referindu-se la cazurile în care trupele rusești s-au retras în fața contraofensivei ucrainene.

Sirski a mai afirmat că forțele rusești de la Bahmut, formate în principal din mercenari Wagner, încearcă în continuare să cucerească orașul cu orice preț, în ciuda pierderilor atât în efective, cât și în echipamente.

Analistul militar Radu Tudor a spus la Antena 3 CNN că ucrainenii au întârziat contraofensiva pentru a pune la punct dispozitivul de militari și vehicule blindate necesar pentru a-și crește șansele de succes.

"Este exact momentul în care Ucraina reușește să-și constituie o grupare de forțe terestre capabilă să efectueze o străpungere la Bahmut. Pe teritoriul Ucrainei au început să sosească tancurile Leopard germane, blindatele Bradley americane și sisteme antiaeriene cu rachete eficiente.

Multă lume s-a întrebat de ce această contraofensivă a fost amânată: pentru că gruparea aceasta de forțe trebuie pregătită, trebuie planificată, trebuie stabilită strategia cea mai bună. În momentul de față, Ucraina are această capacitate, de a lovi invadatorii ruși din zona Bahmut. Vom vedea care va fi strategia aleasă de comandantul forțelor armate ucrainene", a estimat Radu Tudor.

Update 12:00 Două persoane au murit în urma atacurilor aeriene lansate de ruși în noaptea de miercuri spre joi asupra localităților din Donețk.

Rușii au efectuat mai multe atacuri în regiunea Donețk din estul Ucrainei. Doi oameni au murit la Avdiivka în urma unui atac cu rachete, au anunțat ucrainenii.

De asemenea, bombardamentele au lovit orașul Kramatorsk și împrejurimile sale. Cel puțin trei case au fost distruse.

Atacurile aeriene au vizat și alte așezări din Donețk, a precizat șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavlo Kyrilenko.

Update 11:14 Dmitri Medvedev spune că o arestare a lui Vladimir Putin în străinătate în baza mandatului emis de Curtea Penală Internațională ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei.

Medvedev a amenințat inclusiv cu un răspuns nuclear în cazul care sângerosul dictator de la Moscova va ajunge în fața tribunalului. „Este o situaţie care nu se va întâmpla niciodată, dar haideţi să ne imaginăm pentru o clipă că aşa ceva se poate întâmpla”, a declarat Medvedev într-un interviu acordat presei din Rusia, între care agenţia de stat TASS şi reţeaua VKontakte, echivalentul din Rusia al Facebook, conform Agerpres.

„Să zicem că şeful în exerciţiu al unui stat dotat cu arme nucleare călătoreşte, bunăoară, în Germania şi este arestat. Ce este asta? Este o declaraţie de război împotriva Federaţiei Ruse!”, a exclamat Medvedev. În acest caz, „toate echipamentele de război ruseşti vor zbura în direcţia Bundestagului, Cancelariei şi a altor instituţii germane”, a amenințat el.

Update 10:00 Situația din Bakhmut a fost „stabilizată", deoarece forțele rusești „nu au realizat nimic", susține un expert militar ucrainean, potrivit Sky News.

Analiza arată că ofensiva rusilor de la Bakhmut stagnează.

„Forțele ucrainene au stabilizat mai mult sau mai puțin situația din Bakhmut, iar forțele rusești nu pot face nimic. Poate că au avansat câteva sute de metri la nord sau la sud de oraș, dar asta nu înseamnă că au realizat ceva important", a explicat analistul militar ucrainean Oleh Jdanov într-o prezentare pe YouTube.

Totuși, experții arată că există pericolul ca militarii ucraineani să fie încercuiți.

Joi, Statul Major General al Armatei Ucrainei a anunțat că a respins „numeroase atacuri inamice” în zona Bakhmut. Potrivit acestuia, rușii „au suferit pierderi majore, pierzând o cantitate semnificativă de arme și echipament militar”.

Orașul Bakhmut din regiunea estică Donețk a Ucrainei este văzut de Rusia ca un punct de plecare spre localitățile mai mari Kramatorsk și Sloviansk.

Rusia și Ucraina au suferit pierderi grele în bătălia de la Bakhmut, care a început vara trecută.

Update 09:30 Primele imagini cu vehiculele blindate de luptă germane Marder, încărcate pe tren și gata să fie livrate în Ucraina. În total 40 de astfel de vehicule de luptă au fost promise Kievului:

Statul Major al Forțelor Ucrainene anunță că în ultima zi armata a rueșit să respingă peste 80 de atacuri rusești.

Trupele rusești pare că își concentrează eforturile ofensive în direcția localităților Lyman, Bakhmut, Avdiivka, Mariinka și Shakhtarsk în regiunea Donețk, a anunțat Statul Major ucrainean.

Forțele aeriene ucrainene au efectuat 12 lovituri împotriva bazelor temporare rusești în ultimele 24 de ore, în timp ce forțele de rachete și artilerie ale Ucrainei au distrus un punct de control, trei baze pentru trupele și echipamentele rusești, un depozit de muniții și o stație de război electronic, mai anunță armata ucraineană.

Update 08:50 La șase săptămâni de la ultima întâlnire, liderii europeni se reunesc la Bruxelles, timp de două zile. Războiul din Ucraina se află pe primul loc pe ordinea de zi (deși tensiunile dintre Franța și Germania cu privire la energia nucleară și motoarele cu ardere internă sunt mari), iar secretarul general al ONU, António Guterres, se va alătura summit-ului pentru prima zi. UE a „pus la dispoziție” 67 de miliarde de euro (73 de miliarde de dolari) Ucrainei de la începutul războiului, o trime din PIB Ucrainei de dinainte de invazia rusă.

Update 08:05 Secretarul de stat american Antony Blinken a transmis că în prezent China urmărește cu atenție modul în care conducerea de la Washington și celelalte state din comunitatea internațională răspund la invazia Rusiei de pe teritoriul ucrainean. Chinezii încă nu au ales să depășească linia roșie prin care ar oferi ajutor letal liderului de la Kremlin. 

Blinken nu crede că prin vizita președintelui chinez Xi Jinping la Moscova, China a oferit ajutor letal liderului de la Kremlin. 

"În momentul în care vorbim astăzi, nu i-am văzut să treacă de această linie", a declarat Blinken. 

Update 07:30 Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe încercările de a captura complet regiunile Donețk și Lugansk, a informat miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei pe contul de Facebook al instituției.

„Inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Cele mai aprige bătălii continuă în părțile de sud și de nord ale Bahmut, iar inamicul a desfășurat și acțiuni ofensive în direcția Avdiivka cu scopul de a stabili controlul asupra Avdiivka și Maryinka”, spun ucrainenii.

„Agresorul rus continuă să folosească tacticile sale obișnuite de teroare împotriva populației civile, bombardând zonele populate și infrastructura critică”, se mai arată în raport.

Pe direcțiile Kupyansk și Lymansk, „inamicul continuă să încerce să ne spargă apărarea”.

În direcția Bakhmut, „inamicul continuă să desfășoare acțiuni ofensive, dar potențialul său ofensiv este în scădere, iar „inamicul nu încetează să încerce să cucerească orașul, pierzând o cantitate semnificativă de forță de muncă, arme și echipament militar”.

În direcțiile Zaporizhzhia și Herson, trupele ruse „conduc operațiuni defensive”.

Update 00:01 Riscul unui conflict nuclear este acum la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, a declarat adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov, potrivit agenției de presă de stat TASS.

El a spus că Moscova și Washingtonul nu au în prezent un teren comun cu privire la noul Tratat de reducere a armelor strategice, potrivit publicației de stat RIA Novosti. Putin a declarat că suspendă luna trecută participarea Moscovei la tratatul de reducere a armelor nucleare cu SUA.

Reacţia NATO: Parlamentul Suediei a aprobat oficial aderarea țării la NATO miercuri, a declarat guvernul într-un comunicat. Suedia a cerut anul trecut să se alăture alianței militare alături de Finlanda, invocând invadarea Ucrainei de către Rusia, dar cererea sa este în prezent blocată de Turcia și Ungaria.

Război în Ucraina, 22 martie | Oraşul Harkov lăudat şi medaliat de Volodimir Zelenski pentru rezistenţa în faţa forţelor militare ruse

Război în Ucraina, 21 martie | Moscova ameninţă cu un "răspuns corespunzător", după ce Londra a anunţat că va oferi Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit

Război în Ucraina, 20 martie | Alianța nucleară China-Rusia devine mai puternică | Riposta Statelor Unite

Război în Ucraina, 19 martie | Vladimir Putin, vizită surpriză în Mariupol şi reuniune militară în Rostov-pe-Don

Război în Ucraina, 18 martie | Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, la nouă ani de la invazia peninsulei

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close