Antena 3 CNN Externe Reacţii dure de la extremişti, după ce o voluntară din Spania a îmbrăţişat un migrant

Reacţii dure de la extremişti, după ce o voluntară din Spania a îmbrăţişat un migrant

O voluntară a Crucii Roşii a fost insultată şi ironizată online pe conturile sale de socializare, după ce a fost făcută publică o fotografie cu ea în timp ce îmbrăţişa un migrant care alături de alţi 5.000 de conaționali a trecut ilegal din Maroc în enclava spaniolă Ceuta.

Reacţii dure de la extremişti, după ce o voluntară din Spania a îmbrăţişat un migrant
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2021   •   18:45

Luna Reyes, o studentă şi voluntar pentru Crucea Roşie, în vârstă de 20 de ani, a fost insultată de susținători ai partidului spaniol de dreapta Vox pentru că a dat dovadă de empatie atunci când a îmbrățișat un migrant care era epuizat şi însetat.

„Plângea, am întins mâna spre el şi el m-a îmbrăţişat. S-a agăţat de mine. Acea îmbrăţişare a fost o gură de oxigen pentru el”, a spus Luna Rreyes potrivit The Guardian.

Pentru majoritatea internauţilor gestul ei a fost un simbol de speranţă şi solidaritate dând naştere hashtagului #GrasiasLuna, în timp ce alţii l-au descalificat considerându-l jignitor.

„Au văzut pe contul meu că prietenul meu e negru şi m-au insultat continuu, mi-au adresat cuvinte rasiste, absolut oribile” a mai spus Luna.

Secretarul Federaţiei Internaţionale a Crucii şi societăţilor de cruce Roşie, Jagan Chapagain i-a mulţumit Lunei că nu permite urii să iasă biruitoare.

„Mulţumesc Luna pentru că aduci lumină. Mulţumesc că arăţi lumii ce înseamnă umanitate”.  

Reamintim că în urmă cu câteva zile sudul Spaniei, zonele Ceuta și Melila au fost luate cu asalt de migranți. În 24 de ore, aproximativ 6.000 de imigrați au pătruns ilegal pe teritoriul spaniol, dintre care 1.500 sunt minori. Aceștia vin înot și sar gardul ori merg pe jos la reflux. 

Relațiile dintre Maroc și Spania s-au deteriorat încă din aprilie, când conducătorul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a primit permisiunea de a veni în Spania, pentru a se trata de COVID-19. 

Citeşte şi: Bebeluş nou -născut salvat de un poliţist spaniol din apele mării la Ceuta

×
Subiecte în articol: voluntară migrant Spania extremisti Ceuta maroc
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close