Antena 3 CNN Externe Marea Britanie acuză Rusia de încălcarea flagrantă a dreptului internaţional

Marea Britanie acuză Rusia de încălcarea flagrantă a dreptului internaţional

Marea Britanie acuză Rusia de încălcarea flagrantă a dreptului internaţional, după ce Vladimir Putin a anunțat recunoașterea republicilor separatiste din Ucraina.

Marea Britanie acuză Rusia de încălcarea flagrantă a dreptului internaţional
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    21 Feb 2022   •   22:13

Decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk este o "încălcare flagrantă" a dreptului internaţional şi a suveranităţii Ucrainei, a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

"Această decizie este în mod evident contrară dreptului internaţional. Este o încălcare flagrantă a suveranităţii şi independenţei Ucrainei, este o renegare a Acordului Minsk", a declarat Boris Johnson.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Primele reacții de la Președintele Comisiei Europene după ce Vladimir Putin a semnat decretele pentru recunoașterea regiunilor separatiste

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close