Antena 3 Externe Republica Moldova Învestirea Guvernului Filip, contestată la Curtea Constituțională

Învestirea Guvernului Filip, contestată la Curtea Constituțională

21 Ian 2016   •   18:22
Învestirea Guvernului Filip, contestată la Curtea Constituțională

 Votarea de ieri a Guvernului Filip a fost ilegală, iar hotărârea Parlamentului cu privire la învestirea Guvernului sub conducerea lui Pavel Filip trebuie să fie anulată. Asta susține un lider politic din Republica Moldova, care a depus o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională.

„Astăzi, din numele tuturor cetăţenilor Moldovei, din numele liderilor tuturor formaţiunilor, care se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate, am depus o sesizare la Curtea Constituţională. În această sesizare noi am indicat toate argumentele, prin care demonstrăm că şedinţa de ieri a Parlamentului RM a avut loc cu încălcarea legii şi a tuturor procedurilor. Cerem anularea votului de ieri. Guvernul Filip este unul ilegal”, a menţionat liderul PSRM.

Totodată, Igor Dodon i-a îndemnat pe judecătorii Curţii Constituţionale „să renunţe la executarea comenzilor din partea oligarhilor” şi să înceapă să-şi execute obligaţiunile de bază, adoptând o decizie în interesele poporului, scrie jurnal.md.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close