Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Pavel Filip: Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene care bat în acelaşi ritm, şi nu în zadar

Pavel Filip: Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene care bat în acelaşi ritm, şi nu în zadar

Pavel Filip: Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene care bat în acelaşi ritm, şi nu în zadar
Sursa foto: Foto: gov.md
23 Mar 2017   •   15:25

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat joi, la Piatra Neamţ, că proiectul de ţară al Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană, el adăugând că 'Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene care bat în acelaşi ritm, şi nu în zadar'. 

'Proiectul nostru de ţară este ca Republica Moldova să ajungă lângă România în Uniunea Europeană. Avem o relaţie foarte bună, astăzi am discutat foarte pragmatic pentru că apropierea ţărilor noastre nu ţine doar de declaraţii, ci şi de proiecte concrete. Sunt proiecte concrete şi cetăţenii ţărilor noastre trebuie să înţeleagă că relaţiile dintre ţări nu sunt doar declarative ci şi materializate prin proiecte concrete. Republica Moldova este o ţară parlamentară. Constituţia îi oferă mai multă putere de decizie Guvernului şi Parlamentului. Pe această cale, nimic absolut nu se va schimba din relaţiile noastre cu România, ba dimpotrivă, ele vor deveni tot mai bune chiar dacă unora nu le place să audă aceste lucruri. De fiecare dată când Republicii Moldova i-a fost mai greu, cei care au întins o mână de ajutor au fost cei din România. Aşa s-a întâmplat şi cu împrumutul rambursabil, aşa se întâmplă şi cu această asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă. De aceea nu văd nici un motiv de îngrijorare. Interlocutor pentru Bucureşti este Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău, aşa de fapt cum este şi pentru cei de la FMI, Comisia Europeană sau Banca Mondială, şi am demonstrat acest lucru prin activitatea pe parcursul anului 2016', a declarat premierul Pavel Filip. 

Joi a avut loc, la Piatra Neamţ, o reuniune bilaterală a Guvernelor României şi Republicii Moldova. 

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip a declarat că următoarea reuniune bilaterală va avea loc la Chişinău. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close