Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Vlad Filat a leşinat în sala de tribunal. Fostul premier moldovean este în a 17-a zi de grevă a foamei

Vlad Filat a leşinat în sala de tribunal. Fostul premier moldovean este în a 17-a zi de grevă a foamei

Vlad Filat a leşinat în sala de tribunal. Fostul premier moldovean este în a 17-a zi de grevă a foamei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Iun 2016   •   15:09

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut marţi cunoştinţa la judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, unde avea loc o noua şedinţă de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org

O ambulanţă a fost chemată pentru a-i acorda asistenţa necesară.

Igor Popa, unul din avocaţii lui Vlad Filat, a declarat presei că fostul premier a leşinat în anticamera Judecătoriei Buiucani, fapt menţionat în fişa medicală ce a fost întocmită de medicul de la Urgenţă, potrivit Unimedia.

Avocaţii au cerut să fie transportat la Spitalul de Urgenţă pentru examinare, dar solicitarea lor a fost respinsă.

"Nu este vorba despre o simplă slăbiciune, aşa cum spun procurorii. Şedinţa de judecată a fost amânată pentru mâine. Nu cred că Vlad Filat va fi în stare să fie prezent la această şedinţă. Filat a fost transportat înapoi la penitenciarul nr.13. Noi am solicitat să fie transferat la Urgenţă, dar am fost refuzaţi', a declarat Igor Popa pentru Unimedia.

Potrivit acestei publicaţii, deşi Filat nu a mâncat nimic de mai mult de două săptămâni, reprezentanţii Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) afirmă în continuare că starea lui este satisfăcătoare.

Filat a publicat recent un nou mesaj pe Facebook în care scrie despre sentinţa sa care, potrivit lui, "a fost deja şoptită judecătorilor şi procurorilor', anticipând o condamnare la 16-18 ani de închisoare.

Fostul premier a fost reţinut preventiv la 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. El neagă acuzaţiile, declarând ca este victima unei răfuieli politice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Parteneri
CFR Călători: ”Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară”
x close