Antena 3 CNN Externe “Respiraţia diavolului”, cel mai periculos drog din lume. Poate fi consumat involuntar

“Respiraţia diavolului”, cel mai periculos drog din lume. Poate fi consumat involuntar

“Respiraţia diavolului”, cel mai periculos drog din lume. Poate fi consumat involuntar
Sursa foto: Foto: Youtube
de S.T.    |    14 Mai 2012   •   09:23

Cel mai înfricoşător drog, supranumit "respiraţia diavolului", se găseşte în Columbia şi poate fi consumat involuntar, relatează Daily Mail.

Drogul, numit scopolamină, poate determina victimele să facă unele dintre cele mai bizare acţiuni la care nici nu s-ar gândi dacă ar fi conştiente.

Spre exemplu, în Columbia circulă legende urbane cu oameni care şi-au donat un organ, şi-au epuizat conturile bancare sau s-au lăsat violaţi, după ce au consumat "respiraţia diavolului".

Ediţia electronică a publicaţiei britanice Daily Mail informează că "respiraţia diavolului" se obţine prin prelucrarea frunzelor unui copac foarte comun în America de Sud şi este un drog la fel de periculos precum cocaina.

Consumat în doze mari, drogul "respiraţia diavolului" poate fi fatal.

Reporterii revistei americane VICE i-au intervievat pe dealerii şi consumatorii noului drog din Columbia. Un dealer din capitala Bogota a declarat că drogul poate fi administrat foarte uşor, chiar şi fără acordul persoanei în cauză: fiind inodor şi incolor, poate fi suflat în faţa unei persoane, iar după numai câteva minute aceasta intră sub influenţa drogului.

Cu ani în urmă, columbienii le drogau cu "respiraţia diavolului" pe soţiile liderilor morţi, pe care le convingeau să intre în mormânt şi să fie îngropate de vii alături de soţii lor.

Daily Mail mai scrie că femeile din Columbia îşi sfătuiesc copiii să nu adoarmă sub copacul "borrachero", din care se extrage "respiraţia diavolului", pentru că frunzele şi florile căzute îi pot droga.



×
Subiecte în articol: drog
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close