Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atac israelian în Fâşia Gaza. CE: Pandemia de gripă porcină, un fals al companiilor farmaceutice. Matematician de 14 ani, invitat la Cambridge. Occidentul grăbeşte instalarea GPS-ului european

Revista presei. Atac israelian în Fâşia Gaza. CE: Pandemia de gripă porcină, un fals al companiilor farmaceutice. Matematician de 14 ani, invitat la Cambridge. Occidentul grăbeşte instalarea GPS-ului european

Revista presei. Atac israelian în Fâşia Gaza. CE: Pandemia de gripă porcină, un fals al companiilor farmaceutice. Matematician de 14 ani, invitat la Cambridge. Occidentul grăbeşte instalarea GPS-ului european
Sursa foto: revista presei
08 Ian 2010   •   04:51
Aviaţia israeliană a bombardat tuneluri din Gaza şi ţinte Hamas

Aviaţia israeliană a bombardat o serie de ţinte în Gaza, ucigând cel puţin o persoană şi rănind o alta, vineri dimineaţă, informează medicii palestinieni. Atacurile au venit la o zi după ce au fost lansate zeci de rachete dinspre Gaza spre teritoriul israelian.
Exploziile au afectat Gaza City, Khan Younis şi tuneluri de contrabandă din Rafah, transmite BBC News.
Joi, armata lansase fuluturaşi de avertisment în Gaza, în care cerea locuitorilor să stea departe de tuneluri şi zonele de frontieră.



Consiliul Europei: Pandemia de gripă porcină, un fals în favoarea firmelor farmaceutice

Preşedintele comisiei de sănătate din Consiliul Europei, germanul Wolfgang Wodarg a obţinut lansarea unei anchete pentru rolul jucat de laboratoare în campania privind virusul gripei porcine şi evaluarea privind "ameninţarea unor false pandemii pentru sănătate?, dar şi rolul firmelor farmaceutice în gestionarea gripei de către OMS şi state, scrie emportal.rs.
El doreşte să afle cum s-a făcut că virusul A/H1N1 a fost declarat pandemic, fapt despre care se crede că a fost făcut "sub presiunea laboratoarelor" şi fără a avea date suficiente şi prematur.
Adunarea parlamentară (APCE), reunită în sesiune în perioada 25-29 ianuarie, urmează să includă tema pandemiei în programul sesiunii sale.
Oficialul european acuză, într-un interviu pentru L'Humanite că acest complot a fost posibil deoarece ?un grup de persoane din OMS este asociată foarte strâns cu industria farmaceutică?.



Obama ordonă noi măsuri de securitate

Preşedintele american Barack Obama şi-a asumat responsabilitatea pentru lipsurile din sistemul de securitate ce au permis tentativa de atentat de Crăciun din SUA şi a cerut reforme ce să împiedice viitoare atacuri, arată Reuters.
Printre noile măsuri, liderul SUA a amintit controale mai stricte ale pasagerilor şi extinderea aşa numitei ?watchlist? ce cuprinde numele suspecţilor de terorism şi extremis.
El i-a asigurat pe american că administraţia sa face totul pentru a repara greşelile şi a preveni viitoare atacuri.
De asemenea, directorul CIA, Leon Panetta, a cerut schimbări în cadrul agenţiei de spionaj a SUA în modul cum sunt urmăriţi militanţii suspecţi şi să grăbească diseminarea informaţiei legată de activităţile sale.
El a dat un termen de 48 de ore pentru a finaliza şi disemina informaţia despre suspecţii de extremism şi terorism comunităţii de informaţii din SUA. În timp ce Obama a cerut revizuirea modului cum emite şi revocă vizele.


Europa grăbeşte instalarea sistemului european de navigaţie concurent al GPS

Marea Britanie a obţinut un procent important dintr-un program de 566 milioane de Euro menit să instaleze sistemul european de navigaţie prin satelit.
Surrey Satellite Technology, din Guildford, şi partenerul german OHB System, au primit un contract pentru a construi 14 sateliţi pentru sistemul de navigaţei european Galileo, mult întârziatul concurent al Global Positioning System (GPS) al SUA.
Surrey Satellites şi OHB au învins la licitaţie compania germană Astrium, parte a companiei europene de apărare EADS.
Noul serviciu de sateliţi Galileo va fi instalat şi funcţional până în 2014, relatează The Daily Telegraph.
Sistemele de navigaţie prin satelit au nevoie de 27 sateliţi pentru a acoperi întreaga planetă, iar UE ar dori să comande 32 sateliţi.



Geniu în matematică în vârstă de 14 ani, invitat să înveţe la Universitatea Cambridge


Arran Fernandez va fi cel mai tânăr student de la Universitatea Cambridges din 1773, când a fost acceptat cel ce avea să devină premier William Pitt. Exper în matematică la doar 14 ani, băiatul a primit un loc la universitatea britanică, unde trebuie să mai treacă doar un singur examen pentru a fi acceptat.
Arran Fernandez, din regiunea Surrey , a primit un loc la Colegiul Fitzwilliam din Cambridge, după ce a trecut de examenele de admitere, informează CBS News.
Acum trebuie doar să treavă de examenul de fizică nivel A- test standard pentru studenţii britanici- pentru a fi admis.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza consiliul europei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close