Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia vrea să repare armele sovietice ale statelor NATO. Palestinienii cer SUA să pună presiune pe Israel. Cuplu de americani a intrat neinvitat la o cină de stat a lui Obama

Revista presei. Rusia vrea să repare armele sovietice ale statelor NATO. Palestinienii cer SUA să pună presiune pe Israel. Cuplu de americani a intrat neinvitat la o cină de stat a lui Obama

Revista presei. Rusia vrea să repare armele sovietice ale statelor NATO. Palestinienii cer SUA să pună presiune pe Israel. Cuplu de americani a intrat neinvitat la o cină de stat a lui Obama
Sursa foto: revista presei
27 Noi 2009   •   04:31
Palestinienii cer SUA să pună presiune pe Israel


Palestinienii au cerut Statelor Unite să pună presiune pe Israel, apreciind că planul israelian de a opri construcţiile în Cisiordania este nesincer.
Yasser Abed Rabbo, consilier prezidenţial, a declarat că speră ca trimisul special american George Mitchell să poată aduce ceea ce a calificat a fi "un adevărat proces de pace" ce ar pune capăt construcţiilor din colonii. Mitchell este aşteptat în regiune în curând în ultima sa tentativă de a aduce părţile la masa negocierilor.
Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat o oprire timp de 10 luni a construcţiilor în coloniile din Cisiordania, ca un pas spre reluarea negocierilor de pace în Orientul Mijlociu, transmite AP.
Palestinienii au respins planul deoarece nu include îngheţarea activităţii şi în Ierusalimul de Est, sector al oraşului pe care îl doresc drept capitală, şi deoarece nu se aplică celor circa 3000 de case aflate deja în construcţie.
"Declaraţia lui Netanyahu nu semnalează o intenţie a Israelului să meargă printr-un proces de pace serios şi autentic deoarece nu include o îngheţare a colonizării," arăta Abed Rabbo .


Rusia vrea să repare armele sovietice ale statelor NATO

Rusia este pe punctul de a semna un acord cu NATO, potrivit căruia ea va participa la întreţinerea tehnică a echipamentelor militare sovietice din ţările membre ale Alianţei, a anunţat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.
"Având în vedere cantitatea mare de tehnologii sovietice deţinute de noile ţări membre ale NATO, suntem dispuşi să organizăm o asistenţă tehnică ", a declarat Rogozin, subliniind că aceste ţări deţin, de exemplu, peste 400 de elicoptere de fabricaţie sovietică, scrie Russia Today.
Moscova s-ar ocupa şi de echipamentele din Afganistan.
"Suntem pe punctul de a încheia un acord cu NAMSO" (NATO Maintenance and Supply Organization), organizaţia care ajută ţările membre să-şi întreţină materialul militar, a spus Rogozin.
Numeroase ţări din Europa de Est, foste membre ale Pactului de la Varşovia, sunt dotate cu material militar sovietic. Surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe şi din cadrul agenţiei publice de exporturi de arme Rosoboronexport au confirmat, pentru Kommersant, citat de RIA Novosti, că un acord de asistenţă este în curs de elaborare.
"Întrebarea este dacă NATO este pregătit pentru aşa ceva", a subliniat sursa din cadrul Rosoboronexport, subliniind că un astfel de acord ar putea ajuta Rusia să obţină contracte în alte ţări echipate cu material sovietic, cum ar fi Afganistanul.




Cuplu de americani a intrat neinvitat la o cină de stat a lui Obama

Serviciul Secret al SUA anchetează cum s-a putut întâmpla ca un cuplu neinvitat să fie admis la o cină la Casa Albă cu preşedintele american, trecând de toate filtrele de securitate.
Washington Post a relatat că Tareq şi Michaele Salahi, cuplu din Virginia, care nu erau pe lista oficialilor invitaţi au reuşit să intre la petrecerea de la Casa Albă organizată în cinstea premierului indian Manmohan Singh.
Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret arată că unul din punctele de control nu a respectat procedurile, informează The Daily Telegraph.
Potrivit sursei citate, cuplul s-a aflat în aceeaşi cameră cu Barack şi Michelle Obama şi premierul Singh. Câteva poze postate pe Facebook îi arată pe cei doi soţi pozând alături de vicepreşedintele Joe Biden, primarul Washingtonului Adrian Fenty, vedeta CBS, Katie Couric, şi şeful administraţiei de la Casa Albă Rahm Emanuel.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NATO alianta militara Rusia Barack Obama
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close