Antena 3 Externe Rezultate alegeri Franța. Surpriză uriașă după apariția primelor rezultate alegeri Franța

Rezultate alegeri Franța. Surpriză uriașă după apariția primelor rezultate alegeri Franța

07 Mai 2017   •   20:40
Rezultate alegeri Franța. Surpriză uriașă după apariția primelor rezultate alegeri Franța

Rezultate alegeri Franța Emmanuel Macron a fost ales preşedinte al Franţei, potrivit sondajelor de la ieşirea de la vot citate de agenţiile internaţionale de presă. Rezultate alegeri Franța

Rezultate alegeri Franța La finalul unei campanii prezidenţiale tensionate, francezii au mers duminică la urne pentru a decide cine va conduce ţara în următorii cinci ani. Rezultate alegeri Franța Candidații sunt centristul pro-european Emmanuel Macron sau candidata extremei drepte, Marine Le Pen, scrie AFP. Rezultate alegeri Franța

 

Rezultate alegeri Franța Presa interzisă

Rezultate alegeri FranțaMai multe organizaţii de media au anunţat că le-a fost interzis accesul, duminică, la evenimentul electoral al Frontului Naţional (FN), partidul candidatei la preşedinţie Marine Le Pen, transmite AFP. Formaţiunea de extremă dreapta a afirmat că nu există spaţiu suficient pentru toţi ziariştii care au solicitat acreditări. 

Rezultate alegeri FranțaPe Twitter, mai mulţi jurnalişti ai unor publicaţii online, ai săptămânalului american The Atlantic, ai televiziunii de stat italiene RAI şi a canalului britanic de informaţii Sky News au scris că le-au fost refuzate acreditările cerute pentru relatări legate de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Au fost respinse cereri de acreditare formulate la începutul săptămânii şi aprobate, în schimb, solicitări tardive, au declarat AFP mai multe persoane. 

Rezultate alegeri FranțaÎn semn de solidaritate, ziarele Le Monde, Liberation, l'Humanite şi alte periodice au decis să boicoteze evenimentul organizat de FN. 

Şi la primul tur, în urmă cu două săptămâni, FN a interzis accesul unor zarişti. Mai multe asociaţii ale jurnaliştilor şi organizaţii de media, inclusiv agenţia France Presse, au semnat între cele două tururi o petiţie de protest împotriva selectării presei căreia i se permite să o urmărească pe Marine Le Pen. Semnatarii consideră că este vorba de o încălcare a dreptului la informare. 

Rezultate alegeri Franța. Cine este Macron

Rezultate alegeri Franța Emmanuel Macron, 39 de ani, fost bancher de investiţii şi ex-ministru al Economiei în mandatul preşedintelui François Hollande, sosit în frunte după primul tur, este dat favorit detaşat în ultimele sondaje care îl creditează ca având între 61,5 şi 63% din voturi comparativ cu 37-38,5% cât ar întruni rivala sa în vârstă de 48 de ani. 

Rezultate alegeri Franța Dar votul surpriză în favoarea Brexit în Regatul Unit sau victoria neaşteptată a lui Donald Trump în Statele Unite îndeamnă la prudenţă vizavi de anchetele de opinie care întâmpină dificultăţi în Franţa în măsurarea efectului posibil al "votului alb" şi a absenteismului la vot. 

Rezultate alegeri Franța Cei doi pretendenţi dau asigurări că reprezintă înnoirea clasei politice, dar unul apără liberul schimb şi vrea aprofundarea integrării europene, în timp ce celălalt denunţă "globalizarea sălbatică" şi imigraţia şi doreşte un "protecţionism inteligent", arată AFP. 

Rezultate alegeri Franța Participare slabă

Rezultate alegeri Franța Participarea de duminica aceasta se anunța a fi slabă: doar 68% din persoanele chestionate spun că sunt sigure că vor merge să voteze, în condiţiile în care pentru prima oară în ultimii aproape 60 de ani cele două mari partide tradiţionale, de stânga - Partidul Socialist şi de dreapta - Republicanii, sunt în afara celui de-al doilea tur prezidenţial. Iar la extrema stânga, unii refuză să aleagă "între ciumă şi holeră". 

Cei doi candidaţi au votat în nordul Franţei, Macron, în staţiunea balneară Touquet, iar Le Pen, în fieful său Henin-Beaumont. 

Rezultate alegeri Franța Campanie cu incidente

Rezultate alegeri Franța Campania s-a încheiat vineri în confuzie după difuzarea a mii de documente ale campaniei lui Emmanuel Macron, piratate şi prezentate online, o operaţiune calificată imediat de către echipa candidatului ca una de "destabilizare". 

Rezultate alegeri Franța Preşedintele francez, François Hollande, a dat asigurări sâmbătă că atacul informatic masiv asupra unor documente ale echipei de campanie a candidatului de centru Emmanuel Macron, publicate chiar înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, nu va rămâne 'fără răspuns'. 

Rezultate alegeri Franța "Ştiam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidenţiale, pentru că s-a întâmplat şi în alte părţi. Nimic nu va rămâne fără răspuns", a declarat el pentru AFP. 

Rezultate alegeri Franța Comisia naţională de control privind campania prezidenţială, care s-a reunit sâmbătă dimineaţă, a recomandat instituţiilor media "să dea dovadă de responsabilitate şi să nu transmită aceste materiale, pentru a nu afecta sinceritatea scrutinului". 

Rezultate alegeri Franța Aproape 48 de milioane de oameni așteptați la urne

Rezultate alegeri Franța Aproximativ 47,5 milioane de francezi sunt chemaţi la urne începând de la ora 6,00 GMT până la ora 17,00 GMT (chiar 18,00 GMT la Paris şi în unele mari oraşe), sub măsuri de înaltă securitate: peste 50.000 de poliţişti, jandarmi şi militari sunt desfăşuraţi pentru a asigura securitatea scrutinului. 

Rezultate alegeri Franța Franţa, care trăieşte din 2015 sub regimul stării de urgenţă, a scăpat poate dintr-un nou atentat islamist odată cu arestarea în noaptea de joi spre vineri a unui fost militar de 34 de ani, convertit la islam şi jurând supunere faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). El a fost reţinut în proximitatea unei baze militare din Evreux, la o sută de kilometri nord-vest de Paris, cu arme ascunse în apropiere. 

Rezultate alegeri Franța Pe 20 aprilie, cu trei zile înaintea primul tur al alegerilor prezidenţiale, un poliţist a fost ucis pe artera pariziană Champs-Elysees. Atacul a fost revendicat de SI, grupare aflată la originea majorităţii atentatelor care au făcut 239 de morţi în Franţa din ianuarie 2015.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close